Cele mai cerute intervenţii estetice de sărbători

De Erika Chivu pe

Înainte de sărbători, clinicile de chirurgie estetică sunt mai pline ca oricând de femei din toate categoriile de vârstă dornice să arate cât mai bine de Crăciun şi Revelion.
Cele mai solicitate intervenţii sunt mărimea buzelor şi umplerea ridurilor, potrivit dr. Daniela Bunilă,  chirurg estetician. Sunt intervenţiile cele mai potrivite pentru această perioadă fiindcă sunt simple, rapide şi dau rezultate imediat.

Acidul hialuronic – tinereţe din seringă

 
Femeile care vor să scape de cearcane apelează la injectarea cu acid hialuronic. Acesta umple şi ridurile adânci, ba chiar ridică şi pomeţii, oferind un chip mai tânăr instantaneu. Faţa poate să rămână un pic roşie şi umflată, dar sunt efecte secundare ce se pot ascunde pe loc prin machiaj.

„Injecţia necesită anestezie locală, durează cam un sfert de oră, iar efectul acidului e vizibil timp de aproximativ şase luni. După trecerea acestei perioade trebuie să te injectezi din nou”, explică dr. Daniela Bunilă, chirurg estetician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Preţ pentru buze – 250 – 500 euro

Injecţii cu grăsime proprie, varianta mai ieftină

Cele care nu vor să-şi introducă în corp nimic străin, apelează la injecţiile cu grăsime proprie, de altfel metoda şi cea mai ieftină. Mai întâi se recoltează grăsime din altă zona a corpului, care este tratată printr-un procedeu special, apoi injectată în partea care se doreşte corectată. Se poate folosi, de pildă, pentru reîntinerirea mâinilor sau pentru umplerea cearcănelor.

„Cearcănele, de exemplu, sunt corectate aproape definitiv. După injecţie poţi să rămâi cu nişte vânătăi uşoare, care trec în câteva zile şi nici nu se pune problema cicatricilor”, ne-a dezvaluit dr. Daniela Bunilă.

Preţ pentru buze – 300-600 euro

Botoxul alungă ridurile de expresie

 
Substanţa injectată în piele paralizează muşchii a căror contracţie provoacă ridurile de expresie. Acestea sunt prevenite iar dacă au apărut deja devin mai puţin evidente.

„Botox-ul poate cu uşurinţă corecta ridurile de pe frunte, gât şi din zona gurii. Tratamentul cu botox se foloseşte cu succes şi în tratarea spasmelor pleoapelor (blefarospasm), a ochilor asimetrici, a spasmelor severe a musculaturii gâtului şi a transpiraţiei excesive a axilelor, mâinilor şi picioarelor”, spune dr. Daniela Bunilă.

La injecţiile cu botox pot apela cu încredere tinerele care au împlinit deja 18 ani. Dacă nu ai această vârstă ar fi bine să mai aştepţi. Procedura este indicată abia după apariţia ridurilor de expresie.

Preţ pentru riduri 100 – 250 euro/zonă
Preţ pentru transpiraţie excesivă – 500 – 600 euro

Afla cât costă şi alte operaţii estetice.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro