Implantul în gambe, o nouă modă în estetică

De Erika Chivu, pe

Un nou tip de operaţie estetică începe să câştige teren în România. Femeile care îşi doresc picioare perfecte îşi operează nu numai coapsele ci şi gambele. Româncele îşi doresc nu…
… numai coapse suple, fără urmă de grăsime, ci şi gambe drepte. Poţi scăpa de „parantezele” care strică forma picioarelor cu ajutorul medicului estetician.

Unele femei îşi doresc gambe mai subţiri, pe când altele vor o gambă mai rotundă, spune dr. Călin Doboş, unul dintre primii medici care au realizat această intervenţie, în România.

Gambele prea groase sunt subţiate, relativ simplu, cu ajutorul lipoaspiraţiei. Lucururile se complică atunci când piciorul este prea subţire, pentru că e nevoie de implanturi.

Una dintre metodele folosite este injectarea de grăsime proprie, explică dr. Doboş. Aceasta este recoltată de pe alte zone ale corpului şi, după ce este pregatită prin metode specifice, se injectează în gambe. 50% din cantitatea injectată se va absorbi în doi ani, avertizează specialistul.

La fel se întâmplă cu acidul hialuronic. Acesta se absoarbe, mai mult de jumătate, într-un singur an, iar preţul său este mare, similar cu al implanturilor.

Până la urmă, implanturile rămân cea mai eficientă soluţie pentru cine vrea să aibă gambe mai frumoase. Dr. Doboş spune că acestea pot avea dimensiuni variate şi se pot aplica sub muşchi sau deasupra lui. Rezultatul final are un aspect natural, gamba fiind flexibilă dar fermă.

Implantul în gambe, o nouă modă în esteticăIncizia este relativ mică, se face în spatele genunchiului şi nu lasă cicatrici vizibile.

Anestezia este generală pentru  lipoaspiraţie şi implanturi, dar pentru injectarea acidului hialuronic este locală.

După operaţie se pot relua activităţile zilnice în maxim 10 zile, însă nu ai voie să faci efort intens în următoarea lună.

De asemenea, pentru un timp va trebui să porţi nişte şosete speciale, care exercită o anumită presiune asupra gambei, ceea ce previne acumularea de lichid şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Pentru durerile ce însoţesc orice operaţie se pot lua calmante obişnuite.

La clinica Dr. Doboş, din Galaţi, implantul în gambe costă 1500 de euro.

Fot
o: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro