Dieta vegetariană, un pericol pentru copii? Află adevărul

De Diana Zagrean, pe

Citeşte povestea cutremurătoare a unui cuplu care a admis că dieta vegetariană a mamei a fost de vină pentru moartea copilului lor. Este dieta vegetariană, un pericol pentru copii? Află adevărul.
 
Nkosiyapha Kunene (36 de ani) și soția acestuia Virginia (32 de ani) din Londra au fost acuzaţi de moartea copilului lor şi şi-au recunoscut vina.
Cei doi au admis că dieta vegetariană a mamei şi lipsa de nutrienţi importanţi pentru creşterea unui copil mic, precum şi refuzarea ajutorului medical au dus la decesul băieţelului de cinci luni.
Băieţelul celor doi, originari din Zimbabwe, pe nume Ndingeko a murit pe 14 iunie 2012 în urma complicaţiilor cauzate de rahitism.
Lipsa de nutrienţi care să-i asigure necesarul de calciu, fosfor şi vitamina D au dus la înmuierea oaselor şi tot felul de deformări ale articulaţiilor bebeluşului, care a murit în cele din urmă.

Cei doi părinţi au fost acuzaţi de omor prin imprudenţă şi cruzime şi au acceptat acuzaţiile, aşteptând ca sentinţa finală să fie anunțată în 28 februarie, anul acesta.
Ambii părinţi ai băieţelului făceau parte dintr-o sectă religioasă care interzicea consumul anumitor alimente şi care impunea o dietă lacto-ovo-vegetariană membrilor comunităţii.
Deşi familia i-a avertizat pe părinţii micuţului că acesta nu arată normal şi că pare să aibă nevoie de ajutor medical, aceştia au refuzat orice ajutor şi copilul a murit.
Din păcate, nu sunt singurul caz de rahitism extrem care duce la deces.
În Marea Britanie, până în 2012 a fost consemnat un singur caz de rahitism care a dus la moartea unui copil. În 2012 în total au fost înregistrate peste 900 de cazuri de rahitism sever numai în Anglia.
Află care sunt cauzele reapariţiei acestei boli grave, care secera vieţi în urmă cu două secole, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!