Dieta vegetariană, un pericol pentru copii? Află adevărul

De Diana Zagrean, pe

 

Dieta raw vegană nu înseamnă să mănânci doar frunze şi fructe

Dieta raw vegană sau cea vegetariană nu trebuie să fie ţinută după ureche, fără ajutorul unui nutriţionist.
Mulţi oameni care decid să devină vegetarieni sau vegani, nu cunosc foarte bine aceste aspecte şi nu ştiu ce înseamnă cu adevărat o astfel de dietă şi regim de viaţă.
Mulţi cred că să fii vegetarian înseamnă să consumi doar fructe şi legume, eventual în cantităţi mari, fără a urmări un echilibru al proteinelor, mineralelor şi vitaminelor din corp.
Doar pentru că eşti vegan sau vegetarian şi nu mai mănânci carne, nu înseamnă că trebuie să renunţi la proteine, grăsimi şi aminoacizi esenţiali.

Iar în cazul copiiilor, lipsurile din dietă pot avea efecte devastatoare.

Deşi încă controversată, ideea unui regim vegetarian sau vegan în cazul copiiilor nu trebuie să însemne privarea lor de nutrienţi şi îngreunarea creşterii. Toate substanţele necesare creşterii trebuie introduse în dieta copiiilor, pentru ca aceştia să crească armonios şi sănătoşi.
Mimi Kirk, femeia de 71 de ani care a fost aleasă cea mai sexy vegetariană din lume arată AŞA după mai bine de 20 de ani de dietă raw-vegană.

Astfel, deşi medicii şi nutriţioniştii nu s-au decis încă dacă o dietă raw vegană sau vegetariană este bună sau rea pentru copii, un lucru este clar: numai o dietă echilibrată, cu toate elementele necesare funcţionării corecte a organismului trebuie recomandată atât copiiilor, cât şi adulţilor.
Ţinută cu cap şi cu cunoştinţe avansate de nutriţie, o dietă săracă în proteine animale, grăsimi rele şi toxine poate fi sănătoasă dacă sunt asiguraţi aminoacizii şi mineralele necesare din alte surse.
Sursa foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2