Dieta cu peşte – slăbeşti 2 kilograme în 5 zile

De Unica.ro, pe

Peştele ar trebui să fie alimentul de bază în orice dietă. Pe lângă faptul că vei scăpa de kilogramele în plus,te vei simţi în formă şi plină de enrgie. Vrei să slăbeşti fără să te înfometezi?
Secretul pentru a scăpa de un număr la haine se numeşte peşte. Este bogat în
vitaminele A, B, D, H şi în minerale cum ar fi iodul, fierul, fluorul, potasiul şi zincul,
substanţe foarte importante pentru metabolism.

â–º Mic-dejun

Consumă la cea mai importantă masă a zilei, la alegere, următoarele alimente:
â–º 150 ml de lapte
â–º o banană
â–º 20 g de biscuiţi fără zahăr
â–º 100 g de iaurt de fructe
â–º 50 g de pâine neagră
â–º 3 linguriţe de miere sau marmeladă

ZIUA 1 1.290 kcal

â–º Prânz
Prepară-ţi o gustare cu 80 g de sardine şi 50 g de paste. Serveşte cu o salată mixtă de legume, la care adaugi două linguriţe de ulei. Poţi consuma şi pâine, dar numai neagră şi nu mai mult de 30 de grame. Răsfaţă-te apoi cu un suc de caise!
â–º La cină
Prepară două scrumbii la grătar. Sărează-le bine şi pune-le apoi pe grătarul uns cu puţin ulei. Condimentează-le cu 30 g de ardei iute tocat şi consumă împreună cu 30 g de pâine neagră. Ca desert, poţi mânca 200 g de ananas proaspăt sau, eventual, de compot de ananas.

ZIUA 2 1.270 kcal

â–º Prânz
Prepară-ţi o mâncare delicioasă din 250 g de scrumbii şi câteva roşii coapte în tigaie cu pătrunjel, usturoi şi o linguriţă de ulei. Se consumă întotdeauna cu 30 g de pâine neagră.
â–º La cină
Fierbe 200 g file de ton. Amestecă tonul cu 50 g de orez, pe care îl fierbi în prealabil şi îl scurgi de apă. Ca garnitură, fierbe 200 g de sfeclă roşie, curăţ-o şi tai-o felii. Serveşte-o caldă, adăugând doar o linguriţă de ulei şi câteva fire de pătrunjel verde. Pentru desert, ai „liber” la 200 grame de suc de fructe proaspăt stors, fără zahăr.

ZIUA 3 1.150 kcal

â–º Prânz
Încearcă, de data aceasta, salata de hering. Taie mărunt 300 g de hering marinat şi amestecă-l cu o ceapă mică tăiată felii, un ou fiert tare, câteva frunze de salată verde şi 100 g măsline. Adaugă, după gust, oţet şi piper. Serveşte cu o garnitură de salată din două roşii, la care adaugi două linguriţe de ulei. Se consumă cu 30 g de pâine neagră.
â–º La cină
Amestecă două ouă cu 50 g de cod mărunţit, bate-le bine şi prăjeşte-le fără ulei. Ca garnitură, pregăteşte o salată de morcovi daţi pe răză-toare. Adaugă lămâie şi o linguriţă de ulei. La desert poţi consuma fructe sau 200 ml de suc de caise fără zahăr.

ZIUA 4 1.270 kcal

â–º Prânz
Fierbe 50 g de paste şi amestecă-le cu 50 g de file de ton. Prepară apoi un sos de roşii cu ardei iute şi o linguriţă de ulei şi adaugă-l peste paste.
â–º La cină
Pregăteşte 200 g de păstrăv la grătar. Ca garnitură, căleşte într-o tigaie 200 g de ciuperci din conservă, adăugând doar o linguriţă de ulei. Poţi mânca şi 30 g de pâine neagră. Ca desert, este de ajuns un măr.

ZIUA 5 1.280 kcal

â–º Prânz
Fierbe 100 g de file de şalău şi amestecă-l cu 50 g de orez fiert, stropit cu zeamă de  lămâie. Ca garnitură, fierbe 200 g de fasole verde, căreia îi adaugi şi o linguriţă de ulei. După masă, delectează-te cu 200 ml de suc de caise, dar fără zahăr.
â–º La cină
Pregăteşte-ţi un bol de supă de peşte. Adaugă la supă câteva bucăţele de morcov, ceapă şi leuştean pentru gust. Serveşte cu 100 g de crutoane. Încheie seara cu 200 g de salată de fructe proaspete.

Câte calorii are peştele?

Ştiai deja că peştele are o carne slabă! Iată, mai exact, care este conţinutul caloric pentru 100 g din următoarele sortimente de peşte:
â–º ştiucă – 84 kcal
â–º păstrăv – 86 kcal
â–º biban – 88 kcal
â–º şalău – 90 kcal
â–º crap – 108 kcal
    

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!