Cum tratezi rapid herpesul

De Unica.ro, pe

Multe persoane suferă de boli ale pielii, herpesul fiind destul de frecventă. Află cum poţi scăpa de ea cu ajutorul terapiilor naturiste!
În cazul în care suferi de o formă uşoară de herpes, pentru a grăbi vindecarea poţi apela la următoarele metode naturiste.

1 Prepararea infuziilor din plante

Împotriva herpesului sunt eficiente ceaiurile de urzică şi pătlagină îngustă. Infuziile se fac dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici de două ori pe zi, de preferat dimineaţa şi seara. La fel de bune împotriva herpesului sunt şi infuziile din următoarele amestecuri de plante: rădăcină de stejar, muşeţel, salvie şi sulfină în părţi egale sau urzică, rozmarin, pătlagină şi fumarică în părţi egale (plantele se găsesc la plafar). Pentru prepararea ceaiului se pune o linguriţă de amestec de plante la 250 ml de apă clocotită, se lasă timp de 10 minute la infuzat, după care ceaiul se bea încet cu linguriţa sau cu înghiţituri mici.

2 Consumul de fructe şi legume

Alimentaţia din această perioadă trebuie să conţină cât mai multe fructe şi legume proaspete, bogate în vitaminele A, C şi E. Sunt recomandate citricele, merele, strugurii, fasolea şi mazărea verde, cartofii, sfecla roşie, varza, spanacul. În primele zile de boală este bine să eviţi alimentele care conţin grăsimi deoarece grăbesc apariţia erupţiei.

3 Folosirea  compreselor cu:

â–º  tinctură sau alifie de gălbenele
â–º  alifie de roiniţă (se găseşte la plafar)
â–º  alifie de propolis (calmează durerile şi mâncărimile)
â–º  ulei de sovârf (se găseşte la plafar)
â–º  decoct de brusture
â–º  infuzie de muşeţel
â–º  argilă rece
â–º  albuşul de la un ou bătut spumă 
â–º  unguent sau ulei cu extract de cătină (anulează răspândirea virusului şi atenuează aspectul inestetic). Cu aceste soluţii îţi poţi tampona locul afectat de trei până la şapte ori pe zi.

Atenţie! Pe herpes nu se aplică spirt medicinal, alcool, unguente cu antibiotice, iod sau rivanol. De asemenea, nu se acoperă şi nu se pansează. Zona trebuie să rămână descoperită pentru a se putea usca.
Reapariţia frecventă a herpesului indică o carenţă de fier în organism. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!