Cum știi că ai cancer: Află simptomele generale ale acestei boli

De Sandra S., pe

Cancerul este boala secolului și tot mai mulți oameni află că suferă de ea. Unii au aflat din pură întâmplare, alții au mers la medic când deja nu se mai simțeau deloc bine. Nu lăsa soarta să decidă pentru tine, ci află care sunt simptomele cancerului și mergi la doctor din timp!
Semnele și simptomele cancerului sunt diferite, în funcție de tipul de cancer care îți afectează organismul. Există însă unele semne generale, care anunță din timă că ar putea fi vorba de o problemă de sănătate și pe care ar trebui s-o verifici cât mai curând posibil.

Simptomele cancerului

Oboseala – atunci când te simți foarte obosită zile la rând și nu reușești să îți dai seama de ce, chiar dacă ai început să dormi mai multe ore pe noapte și mănânci mai sănătos, s-ar putea să fie vorba de o problemă de sănătate mai gravă.
Greutatea – când ai schimbări bruște în greutate, fie că te îngrași deodată sau slăbești subit, foarte mult, fără să ții dietă, este nevoie să mergi la medic. Ar putea fi și alte probleme de sănătate – și tiroida are astfel de efecte – însă este important să afli ce a cauzat schimbările.
Umflături sau țesuturi îngroșate – umflăturile sub piele sau țesuturile îngroșate sau umflate pot fi semne ale cancerului, oriunde ar apărea pe corpul tău.
Schimbări la nivelul pielii – semne evidente ale cancerului de piele includ îngălbenirea, înroșirea sau pielea mai închisă la culoare, leziuni care nu se vindecă sau schimbări în alunițele deja existente (ori apariția altora noi, care nu seamănă cu celelalte de pe corpul tău și nu au o formă regulată).
Dureri inexplicabile – durerile a căror cauză îți este necunoscută, la încheieturi sau la nivelul mușchilor ar putea fi un alt semn de apariție a cancerului.
Probleme digestive – persoanele care au simțit o perioadă bună de timp disconfort imediat după masă, care au făcut indigestii zilnice sau care și-au simțit gâtul umflat – așadar le era greu să înghită bolul alimentar – au descoperit că sufereau de cancer.
Diaree sau constipație – alte schimbări care pot fi simptome ale cancerului pot fi diareea acută din motive necunoscute (și pe o perioadă lungă de timp) sau constipația. Și dacă mergi la baie să micționezi mai des sau mai rar ca înainte ar putea fi un simptom al cancerului. Așa că dacă observi astfel de schimbări în corpul tău și nu sunt doar temporare, ar trebui să mergi la medic.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!