Coronavirus: Folosirea excesivă a gelurilor antibacteriene duce la răspândirea virusului

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:12

În plină isterie cu noul coronavirus, oamenii fac tot posibilul pentru a găsi metode care mai de care mai eficiente în speranța că se pot apăra de infectarea cu virusul ucigaș.

Igienizarea frecventă a mâinilor este una dintre cele mai bune metode de protecție împotriva infectării cu COVID-19, iar gelurile și soluțiile antibacteriene au devenit, în momentul de față, indispensabile din buzunarele românilor.

Citește și Coronavirus: Alte două cazuri au fost confirmate în România

Cu toate acestea, se pare că utilizarea în exces a acestor soluții dezinfectante poate avea consecințe nedorite pentru sănătate.

Un reprezentant britanic al unei companii de produse chimice a declarat că folosirea excesivă a gelurilor antibacteriene pe bază de alcool reduce flora bacteriană de la suprafața pielii, iar aceasta are un rol protector împotriva bacteriilor și virusurilor.

Citește și: Coronavirus: Alte două cazuri au fost confirmate în România

Gelurile antibacteriene conțin alcool în proporție de 60% – 95% și sunt concepute special pentru îndepărtarea virusurilor și a bacteriilor. Dar concentrația mare de alcool afectează nivelurile uleiurilor naturale din epidermă și, prin urmare, pielea se deshidratează.

“Pielea uscată, un teren prielnic pentru bacterii”

“Pielea uscată este un teren extrem de prielnic pentru bacterii, deoarece este predispuză apariției micilior leziuni prin care acestea pot pătrunde în organism. Pentru a preveni infectarea cu coronavirus, este mult mai important să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, într-un mod corect și eficient, timp de cel puțin 20 de secunte”, susțin experții.

După spălat, la fel de important este și uscatul mâinilor.

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!