Coronavirus: Alte două cazuri au fost confirmate în România

De Raluca Vițu pe

Încă două cazuri de coronovirus au fost confirmate, oficial, în România.

Conform digi24.ro, este vorba despre un bărbat, de 54 de ani, din Maramureș, care a venit din afara zonelor carantinate din Italia. Bărbatul s-a întors în ţară pe 25 februarie. Acesta s-a îmbolnăvit Italia, iar după ce a mers la medic și i s-au administrat medicamente, el a plecat acasă, unde a ajuns cu febră. A fost internat în Maramureş, unde a primit tratament şi, în urma testelor, a venit confirmarea de pozitiv la COVID-19.

Cel de-al doilea pacient confirmat cu coronavirus este o femeie de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a mers, pe 17 februarie, la Bergamo, s-a întors în România în data de 25 februarie şi a făcut febră. Pe 27 februarie, aceasta s-a prezentat la spital, a primit tratament şi a mers acasă în izolare. Astăzi, şi testul femeii a fost confirmat pozitiv, a anunţat  Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citește și Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș

Primul caz din România de coronavirus a fost confirmat miercuri, 26 februarie. Prima persoană din România infectată cu coronavirus, Covid-19, a fost un bărbat din Gorj, care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care acesta s-a aflat la noi în țară. „Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș”, a confirmat de profesorul Streinu-Cercel, citat de news.ro.

Citește ultimele informații despre cazurile de coronavirus din Romania

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro