Ceaiuri împotriva greţurilor de dimineaţă

De Unica.ro, pe

Ceaiurile din plante te pot ajuta să combaţi greţurile de dimineaţă. Chiar dacă nu vei scăpa complet de ele, poţi bea ceaiuri ca să te simţi un pic mai bine pe parcursul zilei. Iată ce să încerci.
Din păcate, cauzele greţurilor de dimineaţă nu se cunosc încă, aşa că medicina nu te poate ajuta prea mult dacă te confrunţi cu această problemă. Însă există remedii naturale care, chiar dacă nu alungă complet greaţa, te pot ajuta să te simţi mai bine. Iată care sunt ceaiurile din plante indicate în greţurile de dimineaţă.

Ceaiul de mentă în greţurile de dimineaţă

Ceaiul de mentă este cunoscut ca remediu pentru problemele digestive. Este indicat femeilor însărcinate pentru că uşurează greţurile de dimineaţă, dar şi balonarea sau alte neplăceri care pot apărea. Ceaiul de mentă fierbinte este indicat pentru greţuri, iar ceaiul rece e foarte bun pentru balonare. Menta nu este indicată celor care suferă de reflux gastroesofagian.

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir, dar şi alte produse care conţin această plantă, sunt de mare ajutor în stările de vomă, indiferent de cauza lor. Poţi consuma chiar şi ghimbir proaspăt dacă simţi că îţi face bine.

Ceaiul din frunze de zmeur

Frunzele de zmeur sunt de mare ajutor în tulburările ginecologice – menopauză, dureri menstruale, sindrom premenstrual, etc. În sarcina sunt indicate şi pentru că previn greţurile de dimineaţă, dar şi pentru că „întăresc” uterul şi îl pregătesc pentru naştere.
Atenţie! Înainte de a încerca orice remediu prentru greţurile de dimineaţă, cere acordul medicului ginecolog. Unii specialişti nu recomandă în sarcină unele plante, printre care şi frunzele de zmeur, dar părerile sunt împărţite.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!