Cârceii în sarcină

De Unica.ro pe

Cârceii apar adesea în sarcină în lunile 7 şi 8. Spasmele musculare dureroase apar de obicei în timpul somnului la nivelul labei piciorului sau gambei. Apariţia cârceilor…
… în sarcină poate avea mai multe cauze: prezenţa unor cantităţi insuficiente de minerale în sânge, schimbări hormonale produse în organism, stres, oboseală.

Alte cauze ale apariţiei cârceilor ar fi creşterea nivelului de acid lactic în muschiul suprasolicitat, o circulaţie proastă sau o carenţă de vitamina B.

Cum previi apariţia cârceilor în sarcină?

De obicei, pentru a evita apariţia cârceilor, este bine să nu stai mult în picioare fără pauză pe perioada sarcinii. Poţi în schimb să te plimbi prin parc 20 de minute seara, înainte de culcare, sau să te relaxezi cu o baie călduţă şi un masaj.

Alimentaţia echilibrată, bogată în calciu şi magneziu, va reduce apariţia cârceilor în sarcină. Mănâncă multe brânzeturi şi lactate, fructe şi legume proaspete şi uscate, cereale integrale şi întreabă-ţi medicul dacă ai nevoie de suplimente de vitamine şi minerale.

Pe lângă o alimentaţie corespunzatoare, majoritatea medicilor recomandă gravidelor să ia pe perioada sarcinii şi suplimente special create pentru ele, care să asigure atât mamei, cât şi copilului toţi nutrienţii necesari.

Citeşte continuarea articolului Cârceii în sarcină pe copilul.ro.

Cârceii în sarcină

Foto: Shutterstock

Edith Gonzalez, fotografii de colecție. Roluri memorabile din telenovele

Edith Gonzalez, fotografii de colecție. Roluri memorabile din telenovele