Cancerul de prostată ameninţă la orice vârstă

De Libertatea pentru femei, pe

ÎN ROMÂNIA, APAR ANUAL 200 DE CAZURI DE CANCER LA PROSTATĂ, LA VÂRSTE șI SUB 40 DE ANI!
Statisticile potrivit cărora 80% dintre bărbaţii trecuţi de 80 de ani suferă de hipertrofia benignă de prostată (denumirea corectă pentru adenomul de prostată) sau de cancerul de prostată sunt deja legendă. Mai nou, cam 40% dintre bărbaţii până în 40 de ani se plâng de prostată. Aceste probleme se referă la dureri în organele genitale, nevoia imperioasă de a urina, micţiuni frecvente şi disconfort în zona pelviană şi sacrală.

Netratate, se pot transforma în boli grave. Îngrijorător este faptul că boala este subdiagnosticată, iar bărbaţii se adresează medicului doar când simptomele le limitează activităţile zilnice şi au drept consecinţă adaptarea stilului de viaţă în funcţie de problemele urinare. În România, sunt aproximativ 200.000 de bărbaţi aflaţi sub tratament, însă, ţinând cont de statistici, numărul bolnavilor ar putea depăşi 900.000.

Netratate, formaţiunile crescute în prostată se pot transforma în tumori canceroase, pot cauza disfuncții sexuale, infecții ale vezicii urinare sau pot chiar afecta funcția renală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!