Totul despre bărbatul care a născut 3 copii

De Erika Chivu pe

Invitat la Happy Hour, primul bărbat care a născut a mărturisit că a primit sperma prin poştă, inseminarea i-a făcut-o soţia, iar naşterea a fost naturală.
Vestea că un bărbat este însărcinat şi urmează să nască un copil, a luat prin surprindere întreaga lume atunci când Thomas Beatie şi-a anunţat prima sarcină. Imediat a venit şi explicaţia: Thomas s-a născut femeie, dar a suferit o operaţie de schimbare a sexului în urma căreia şi-a păstrat organele de reproducere feminine.

Invitat luni seară la Happy Hour, Thomas Beatie, acum tatăl – sau mama? – a trei copii, a povestit despre familia lui, despre sarcini şi naşteri, dar şi despre transformarea din femeie  în bărbat.

Primul bărbat însărcinat a născut pe cale naturală

Soţia lui Thomas, care are deja două fete, a suferit o operaţie prin care i s-a extirpat uterul, aşa că nu putea să dea naştere copiilor pe care cei doi şi-i doreau atât de mult.

Iar Thomas s-a simţit suficient de bărbat, suficient de sigur pe masculinitatea lui încât să dea naştere copiilor săi. Şi mai mult, el a avut curajul să nască natural, o experienţă considerată prea dureroasă pentru bărbaţi. La niciuna din cele trei naşteri – ultima acum o lună – Thomas nu a apelat la cezariană.

Având în vedere că este căsătorit cu o femeie, mulţi s-au întrebat cum a putut să rămână însărcinat. Răspunsul e evident: prin inseminare artificială, dar nu una „ca la carte”.  

Pentru că nimeni nu mai făcuse vreodată aşa ceva, cuplul nu s-a bucurat de sprijin din partea specialiştilor. Au reuşit doar să obţină semnătura unui medic pentru a primi sperma dintr-o bancă. Donatorul, acelaşi pentru toţi cei trei copii, a rămas anonim.

Născuţi de tata, alăptaţi de mama

Ca să poată rămâne însărcinat, Thomas a trebui să întrerupă tratamentul cu hormoni masculini pe care îl fac transsexualii şi a recunoscut că pentru o perioadă a fost un bărbat cu…  menstruaţie.

Când toate tratamentele şi-au atins scopul, Thomas a primit lichidul seminal prin poştă, iar inseminarea a fost făcută acasă, de soţia lui, cu o seringă banală cumpărată de la farmacie. Pentru că Thomas şi-a extirpat sânii în cadrul procesului de schimbare a sexului, copiii au fost alăptaţi de soţia lui, care a suferit un tratament hormonal pentru stimularea lactaţiei.

Primul bărbat „gravid” nu a ocolit întrebările mai intime ale lui Cătălin Măruţă. El a spus că în urma tratamentelor hormonale corpul i s-a modificat astfel că acum poate avea o viaţă sexuală normală cu partenera lui.

Tatăl lui Thomas nu-şi cunoaşte nepoţii

Tată fericit a trei copii – nu s-a hotărât încă dacă va urma şi al patrulea – Thomas a declarat la Happy Hour că dacă ar fi să dea timpul înapoi ar lua exact aceleaşi decizii. Singurul său regret este faptul că nu păstrează legătura cu tatăl lui.

Tradiţionalist convins, acesta nu a acceptat niciodată decizia fiicei sale de a deveni bărbat, astfel că cei doi au întrerupt orice legătură, iar bătrânul nu îşi cunoaşte nepoţii.

Foto: Youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro