Atenţie! Acest tip de cancer nu are simptome decât în faza terminală! Nu este vorba de cancerul de col uterin!

De Unica.ro, pe
Din păcate există foarte multe tipuri de cancer care nu prezintă manifestări specifice sau simptomele sunt asemănătoare cu cele ale altor afecţiuni uşoare, motiv pentru care nu primesc atenţia necesară. Acesta este şi principalul motiv pentru care există persoane care descoperă boala într-un stadiu terminal, atunci când deja a produs metastaze în corp.

Cancerul de vezica este un tip de cancer care nu prezintă simptome în stadiile incipiente, atunci când încă se mai poate controla şi chiar trata. Majoritatea pacienţilor îl descoperă în urma unui consult amănunţit care presupune, în primul rând, o radiografie abdominală ce evidenţiază tumoarea şi analize de urină.

Simptome care necesită investigaţii urgente

Atunci când se află într-un stadiu avansat, cu alte cuvinte a afectat o mare parte a vezicii urinare sau s-a infiltrat în peretele său, acest tip de cancer prezintă simptome asemănătoare cu o banală infecţie urinară. Din păcate, atunci este momentul când persoana în cauza se alarmează şi merge la medic pentru consult. Aceste simptome includ urină cu sânge, urinare frecventă şi disconfort la urinare, însoţite în anumite cazuri şi de dureri lombare şi umflarea picioarelor.

Cauzele cancerului de vezică urinară

Deocamdată nu se cunosc cu exactitate care sunt cauzele cancerului, vorbind la modul general, însă există supoziţii care afirmă că modificările la nivelul ADN-ului sunt responsabile, alături de alte cauze psihice, fizice şi emoţionale. Totodată, factorul genetic are o influenţă puternică în apariţia cancerului. Cu toate acestea s-a argumentat existenţa unor factori de risc, iar în cazul cancerului de vezica aceştia sunt reprezentaţi de fumat, consum excesiv de alcool şi de apă nefiltrată, dar şi de infecţii urinare recurente.

Citeşte şi – Cancerul cerebral: Care sunt simptomele unei tumori pe creier

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!