Alimente care vindecă pancreasul

De Diana Zagrean pe

Pancreasul tău este un organ foarte important şi foarte sensibil în acelaşi timp. Vezi ce trebuie să mănânci ca să ai un pancreas sănătos. Află care sunt acele alimente care vindecă pancreasul.

Ce face pancreasul? Care este rolul acestui organ

Pancreasul este un organ cu rol decisiv în digestie. Când mâncarea trece din stomac în intestinul subţire, se amestecă cu enzimele digestive din pancreas.
Acestea neutralizează acidul din stomac, pentru ca intestinul subţire să nu fie ars de acizii puternici. Aceste enzime „desfac” compoziţia alimentelor astfel încât să poată fi absorbite prin pereţii intestinului şi să hrănească organismul.
Pancreasul produce şi insulină, care ajută la digerarea corectă a zahărului, astfel încât acesta să nu circule în sânge în exces.
Dacă mănânci alimentele corecte, pancreasul tău va funcţiona cum trebuie şi toate funcţiile lui vor rămâne intacte, evitând pancreatita, o inflamare dureroasă şi periculoasă a pancreasului.

Ce fructe şi legume îţi vindecă pancreasul

Afine şi cireşe pentru cantitatea mare de antioxidanţi care protejează celulele pancreasului de deteriorare.
Broccoli şi alte legume din aceeaşi familie (varza, varza de Bruxelles, conopida, varza roşie) conţin substanţe foarte puternice care previn cancerul pancreatic.
Usturoiul şi ceapa ajută pancreasul să se ferească de cancer şi să funcţioneze normal.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte alimente vindecă pancreasul, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2