10 legume care te ajută în lupta cu cancerul

De Diana Zagrean, pe

Mama natură ne ajută să luptăm cu multe boli, ne oferă sprijin pentur sistemul imunitar şi, uneori, ne ajută şi în lupta cu boli grave şi incurabile. Vezi care sunt cele 10 legume care te ajută în lupta cu cancerul.
 
1. Broccoli
Toate cruciferele conţin substanţe anticancerigene, dar numai broccoli conţine cantităţi suficiente de sulforafan, un compus organic al corpului care creşte numărul de enzime protectoare.
Această substanţă ajută organismul să elimine radicalii liberi şi chimicalele din corp.
Studii recente arată că sulforafanul din broccoli atacă şi celulele stem canceroase, ceea ce înseamnă că împiedică tumorile să crească rapid.
Eficient în cancerul de sân, plămâni, cancer de prostată, cancer de piele, stomac şi vezică.
2. Varză
Varza conţine şi ea substanţe care luptă cu cancerul, cum ar fi indol-3-carbinolul.
Acesta combate cancerul de sân prin modificarea uni tip de estrogen care încurajează apariţia celulelor canceroase, într-unul mult mai puţin dăunător.
3. Conopidă
Făcând parte din aceeaşi familie ca varza, kale şi broccoli, conopidă aduce şi ea un aport de enzime şi alte elemente care ajută organismul în lupta anti cancer.
Se poate găti la abur sau la cuptor, în salate sau ca mâncare de sine stătătoare.
4. Morcovi
Morocvii aduc un aport zdravăn de beta caroten, care s-a dovedit că are efecte benefice în caz de cancer de plămâni, gură, gât, stomac, cancer de colon, instestin subţire, cancer de prostată sau cancer la sân.
Morcovii conţin şi o substanţă numită falcarinol, care se pare că ajută la reducerea riscului de apariţie a unora dintre cancere. Această substanţă se distruge prin preparare termică, deci numai morocvii cruzi o conţin.
5. Ciuperci
Ciupercile exotice, shiitake, maitake, reishi, agaricus blayei Murill şi Coriolus Versicolor se pare că ajută organismul uman să lupte cu cancerul şi să crească imunitatea organismului.
Aceste ciuperci conţin polizaharide şi beta glucan, dar şi o proteină vegetală numită lectină, care împiedică celulele canceroase să se înmulţească şi să crească în dimensiuni.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!