Cum va fi viaţa ta sexuală peste 10 ani

De Stela Moisescu pe

Ce trebuie să ştii, dacă ai 30 de ani

Dacă ai împlinit vârsta de 30 de ani, cel mai probabil ai deja o carieră înfloritoare şi ai dobândit independenţă financiară. Îţi permiţi să te răsfeţi şi să te bucuri că eşti femeie. Toate aceste lucruri te fac mult mai încrezătoare în sine şi implicit în relaţia cu iubitul sau, poate, soţul tău. Ai realizat că ai o relaţie solidă, motiv pentru care ai înflorit şi în privinţa aspectului sexual. Acum, în sfârşit ştii ce vrei şi ce nu vrei în pat şi comunici liber cu partenerul tău.

Potrivit unui studiu 90% dintre femeile care au trecut de 30 de ani au orgasm în mod regulat, comparativ cu 23% dintre femeile care au împlinit 20 de ani.

Aceasta este perioada în care se echilibrează balanţa, iar femeile deţin şi ele putere în relaţia de cuplu, lucru care îţi aduce multe beneficii în viaţa sexuală. Totuşi, nu toate femeile se bucură de acest avantaj, căci la 30 de ani apar alte motive de nesiguranţă: pierderea interesului faţă de partener din cauza rutinei, jonglarea carierei cu îngrijirea copiilor şi nu în ultimul rând menopauza. Toate aceste lucruri fac ca sexul să cadă foarte jos în lista ta de priorităţi.

Ce ţi-ar spune femeia din tine ajunsă deja la 40 de ani? Că te poţi reîndrăgosti la orice vârstă de partenerul tău, dacă înveţi să îl redescoperi pe măsura trecerii timpului, că cei mici nu sunt din porţelan, că menopauza vine, fie că vrei, fie că nu, aşa că nu are sens să te stresezi de la 30 de ani.

Nu în ultimul rând, femeia de la 40 de ani ţi-ar spune să îţi iei mai des concediu, să apelezi mai des la ajutorul părinţilor, căci încă nu e cazul să-i menajezi şi să te bucuri de relaţia cu partenerul tău, în loc să îţi spui tacticos că nu se mai cuvine să te porţi ca la 20 de ani.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2