Sărbătorile, mai frumoase cu bunicii

De Stela Moisescu, pe

Profită de perioada sărbătorilor de iarnă şi lasă-l pe copilul tău să înveţe tradiţiile de Crăciun şi Revelion de la bunici. Bunicii au un mare rol în educarea spirituală a copilului.
„Bunicii sunt actorii care joacă în permanenţă rolul principal în actul de echilibrare a relaţiei dintre copiii adulţi şi nepoţi”, precizează indianchild.com.

Există un gol între părinţi şi copii, iar bunicii, generaţia cea mai înţeleaptă, minimalizează acest gol.

De ce ascultă adolescenţii şi copiii rebeli, doar de bunici?

Bunicii acţionează ca şi judecători imparţiali şi sunt în stare să păstreze acest statut şi faţă de părinţi şi faţă de copii. Bunicii nu le transmit nepoţilor acel sentiment de învinovăţire, adesea perceput din partea părinţilor.

Obiectivitatea şi lipsa unei atitudini acuzatoare îi transformă pe bunici în buni mediatori.

De ce sunt Crăciunul şi Revelionul ocazii perfecte de socializare între bunici şi nepoţi?

De ce să nu recunoaştem, părinţilor din ziua de azi le vine mai greu să le inspire copiilor tradiţiile şi valorile pe care ei le-au învăţat la rândul lor de la părinţi şi bunici. În ziua de azi bunicii copiilor noştri au asimilat direct valorile de acum 50 de ani, în care familia, principiile şi tradiţiile ocupau un loc de cinste, mai ales în sărbătorirea Crăciunului.

Valorile, la acea vreme, erau mai uşor de asimilat. Nu se puneau atâtea întrebări şi exista un sentiment de credinţă oarbă.

Odată cu schimbările din ultimele decenii, cu globalizarea şi evoluţia tehnologică am ajuns să punem la îndoială orice detaliu. Copiii pun tot mai multe întrebări şi le este tot mai greu să absoarbă magia sărbătorilor. Ei nu mai cred până nu sunt convinşi cu dovezi fizice.

Părinţii din prezent se luptă cu timpul şi le este mai greu să inspire valorile din trecut copiilor din prezent. De aceea este recomandată intervenţia bunicilor, cel puţin în promovarea tradiţiilor de sărbători, datorită experienţei de viaţă şi a răbdării lor specifice.

Bunicii echilibrează adolescenţii din punct de vedere emoţional.

Potrivit unui studiu, bunicii au o mare influenţă în starea emoţională a adolescentului, arată timesonline.co.uk. Bunicii care se interesează în legătură cu hobby-urile şi interesele nepoţilor dimunează probleme sociale, emoţionale şi de comportament ale nepoţilor.

Totodată, bunicii sunt cei cu care adolescenţii se simt cel mai confortabil să discute despre planurile de viitor.

Aşadar, profită de această perioadă şi lasă-i pe bunici şi copii să petreacă sărbătorile împreună.

Iată câteva sugestii de cadouri pe care nepoţii le pot face bunicilor cu ocazia sărbătorilor.

Sfătuieşte-l pe copilul tău să pregătească bunicilor un cadou personalizat, confecţionat chiar de ei.

Fotografiile sunt cadourile ideale. Astfel, bunicii işi pot privi nepoţii ori de câte ori doresc. Puteţi confecţiona un album întreg de poze cu toată familia imortalizată.

Nepoţii pot să ofere drept cadou bunicilor şi scrisori. Copiii pot să-şi exprime deschis sentimentele faţă de bunici.

Nu în ultimul rând, le puteţi oferi bunicilor cd-uri cu filme celebre din tinereţile lor. Astfel, le veţi trezi amintiri pe care le credeau de mult uitate.

În general, bunicii apreciază cadourile cu valoare sentimentală, cele care le creează noi şi noi amintiri în sânul familiei.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!