Opt mituri despre contracepţie

De Stela Moisescu pe

Atunci când vine vorba de contracepţie uneori tindem să aplicăm extremele: ori ne protejăm excesiv, ori insuficient. Aşa cum era de aşteptat, sunt numeroase mituri şi pe această temă.
Am făcut o selecţie, aşa că te invit să le descoperi pe cele mai interesante dintre ele!

1. Mountain Dew scade numărul spermatozoizilor

Potrivit acestui mit, băutura scade numărul de spermatozoizi, astfel că bărbatul nu o mai lasă însărcinată pe femeie. Ei bine, în ciuda celor care cred în ea, această „metodă de protecţie” este pe cât de ineficientă, pe atât de amuzantă.

2. Metoda calendarului combinată cu metoda retragerii penisului

Uneori credem că atunci când combinăm două metode nesigure de protecţie, va rezulta una sigură. Ei bine, cele două metode de mai sus combinate nu îţi oferă protecţie eficientă. Chiar dacă faci sex în perioada nefertilă, spermatozoizii trăiesc în interiorul uterului până la cinci zile, timp în care ovulaţia poate începe, iar ovulul poate fi fecundat. Mai mult, lichidul pre-ejaculator conţine şi el spermatozoizi.
 

3. Exerciţii fizice

Un alt mit bizar este că anumite exerciţii fizice după sex, determină sperma să iasă din interiorul vaginului, împiedicându-se astfel fecundarea ovulului. Ei bine, deşi te ajută pe mai multe planuri, exerciţiile fizice nu sunt o metodă eficientă de protecţie împotriva apariţiei unei sarcini.

4. Unele poziţii de sex

Se spune că dacă faci sex din picioare sau stai deasupra, spermatozoizii nu-şi găsesc drumul către intrarea în uter, aşa că eşti ferită de sarcină. Ei bine, forţa gravitaţională nu este atât de puternică, pentru a te proteja de o sarcină nedorită.

5. Spălăturile vaginale după sex

Potrivit mitului, spălăturile vaginale după sex elimină spermatozoizii din vagin, astfel că poţi fenta apariţia unei sarcini. Ei bine, aceste spălături îţi măresc şansele de a rămâne însărcinată, înlesnind drumul spermatozoizilor către cervix.

Totodată, miturile despre contracepţie includ şi măsuri exagerate de protecţie!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2