Jucăriile sexuale sunt periculoase

De Stela Moisescu pe

Dacă folosesti jucării sexuale în dormitor, evită-le pe cele confecţionate din ftalaţi, te avertizează medicii. Află în continuare la ce pericole te supun jucăriile sexuale.
În încercarea de a părea cât mai asemănătoare corpului uman, unele jucării sexuale sunt confecţionate din materiale nocive, care pot provoca reacţii alergice, dar şi afecţiuni grave precum cancerul.

Ftalaţii sunt astfel de materiale, arată elvaq.com.

„Ftalaţii sunt folosiţi, de obicei, ca plastifianţi, pentru a face plasticul mai flexibil şi ca aditivi, pentru a conferi proprietăţile dorite plasticului, cum ar fi amânarea pe cât posibil a deteriorării produsului”, spune chimistul Harold Rogers.

Potrivit specialistului, ftalaţii pot produce în organismul uman, în funcţie de durata şi tipul expunerii, reacţii alergice precum iritare, durere de cap, înroşirea pielii sau mâncărimi.

Există şi cazuri mai grave, de apariţie a cancerului, care se depistează greu, deoarece se dezvoltă dintr-o singură sursă, pe o perioadă de câţiva ani de zile.

Totodată, s-a demonstrat că ftalaţii, într-o anumită cantitate, afectează şi calitatea spermei produse de bărbat.

Vestea bună este că producătorii au început deja să confecţioneze jucării sexuale fără ftalaţi. De exemplu, nu veţi da greş dacă achizionaţi jucării erotice din silicon. Acestea sunt însă mai piperate ca şi preţ.  

Dacă nu reuşesc să scape de materialele nocive, producătorii sunt obligaţi să menţioneze pe ambalaj riscurile produselor.

Folosirea prezervativului amplasat pe jucăria sexuală este o recomandare venită atât din partea medicilor, cât şi din partea companiilor producătoare.

Un prezervativ te apără şi de alte riscuri ale utilizării jucăriilor sexuale, cum ar fi bacteriile şi infecţiile.

Chiar dacă nu împarţi jucăria cu altă persoană, te supui oricum unor riscuri de igienă. Specialiştii te sfătuiesc să tratezi vibratorul ca pe o parte a corpului, să-l cureţi cu substanţele indicate de producători şi să-l utilizezi numai cu prezervativ.

A împărţi o jucărie sexuală cu altcineva te supune la tot atâtea riscuri precum o face şi o partidă de sex neprotejat. Poţi contacta pe această cale boli venerice precum clamidia, gonoree şi sifilis.

Prin urmare, nu uita să cureţi şi să speli vibratorul de fiecare dată, înainte şi după folosirea lui, indiferent de tipul de sex mimat.

Un alt pericol al jucăriilor sexuale îl reprezintă folosirea defectuasă a produsului, din care rezultă rupturi şi fisuri la nivelul zonelor intime. Specialiştii te sfătuiesc în acest sens să aplici un lubrifiant pe bază de apă autnci când foloseşti produsul.

Cele uleioase sunt dificil de curăţat şi pot provoca infecţii în interiorul vaginului. De asemenea, un astfel de lubrifiant poate provoca ruperea sau alunecarea prezervativului folosit în timpul partidei de sex.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro