Ce nu ştii încă despre testiculele unui bărbat

De Stela Moisescu, pe Ultimul update Luni, 21 august 2017, 12:01

Cele mai de preţ accesorii ale unui bărbat te pot face să îţi pui o mulţime de întrebări: „Cum de se mişcă singure?”, „Cât de sensibile sunt şi cum ar trebui să le ating?”…
… şi „De ce toţi bărbaţii se zvârcolesc de durere în cazul în care sunt lovite?”.

Dacă şi tu ai aceste curiozităţi, afli în continuare tot ce ar trebui să ştii despre testiculele unui bărbat:

–    Genul de stimulare care provoacă plăcere scrotului şi testiculelor implică săruturi cu buzele şi limba, fără muşcături, apăsări sau strângeri. Ceea ce sigur nu ştii e că trebuie să alternezi stimularea de la un testicul la altul. Bărbaţii nu simt la fel de intens şi plăcut senzaţiile la ambele testicule. Iarăşi, trebuie menţionat că senzaţiile din această zonă sunt mult mai incitante, dacă el este deja excitat. Aşa că acordă întâi atenţie penisului său şi mai apoi testiculelor.

–    Testiculele atârnă şi se strâng în funcţie de temperatura din exterior. Temperatura lor ideală este în jur de 34 de grade Celsius. Dacă afară este frig, scrotul se strânge, iar ele se apropie de corp astfel încât să facă un schimb optim de căldură.

–    Masa musculară şi părul facial ale unui bărbat depind  de activitatea testiculelor, care produc testosteron, hormon masculin ce influenţează trăsăturile fizice ale bărbaţilor. Tot testiculele sunt responsabile de atitudinea lui sensibilă sau de macho. Am putea spune că, mai degrabă, bărbaţii gândesc cu testiculele, nu cu penisul!

–    Alimentaţia şi sportul influenţează puternic activitatea testiculelor şi producţia de testosteron. Acest hormon îi dă bărbatului poftă de sex, aşa că şi în cazul lor libidoul poate creşte sau scade în funcţie de alimentaţie.

–    Cancerul testicular este cel mai des întâlnit la bărbaţii cu vârste cuprinse între 15 şi 35 de ani. Vestea bună este că se vindecă în aproximativ 90% din cazuri.

–    Lenjeria sintetică şi strâmtă poate cauza supra încălzirea şi inflamarea testiculelor, lucruri care afectează producţia de spermă.

–    Bărbaţii nu au nevoie de două testicule. Un singur testicul poate produce suficient testosteron pentru a avea o viaţă sexuală normală şi poate lăsa o femeie însărcinată.

–    De ce se feresc bărbaţii de orice lovitură şi resimt durerea foarte puternic? Testiculele nu sunt protejate de muşchi sau de oase şi conţin mai mulţi receptori de durere decât zona intimă feminină. Ar trebui să ştii că dacă îi strângi destul de tare bijuteriile, bărbatul poate leşina, iar o lovitură puternică îi poate cauza infertilitate.

Dă click şi află câtă atenţie să acorzi testiculelor iubitului în timpul sexului!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!