Cât de „normală” este viaţa ta de cuplu?

De Stela Moisescu, pe

Atunci când dăm peste un aspect negativ în viaţa de cuplu sau, la polul opus, peste unul pozitiv tindem să comparăm experienţa prin care tocmai ce am trecut…
… cu cea a altor femei, de regulă prietenele noastre.

Acum ai ocazia să o compari cu cea a 2000 de femei, participante în cadrul unui studiu ce îşi doreşte să decodifice cum arată o viaţă normală de cuplu.

Aşadar, aruncă un ochi peste următoarele procente legate de viaţa de cuplu, pentru a-ţi da seama dacă faci parte din minoritate sau majoritate, indiferent ce aspect legat de cuplu te preocupă.

63% dintre femei susţin că, în ciuda problemelor cotidiene, nu l-ar schimba cu niciun alt bărbat pe actualul partener de viaţă, arată redbookmag.com.

Cât despre pasul cel mare, 9% s-au grăbit să se căsătorească după nici şase luni de relaţie, 27% au aşteptat un an, 35% şi-au unit destinele după 2, 3 ani de relaţie, 25% după cinci ani, iar 4% dintre femei au stat mai bine de 10 ani până să se căsătorească cu alesul lor.

Cuvintele magice, „te iubesc” sunt rostite în mod frecvent de 50% dintre bărbaţi şi 51% dintre femeile implicate într-o relaţie serioasă.

Cât despre alte forme de manifestare a iubirii, în afară de cea verbală, doar 3% dintre femei adoptă sexul în fiecare seară drept metodă.

Bărbatul este cel care iniţiază sexul în cazul a jumătate dintre femeile participante la studiu. Doar 15% dintre doamne şi domnişoare iniţiază sexul mai des decât partenerul de cuplu, în timp ce restul îl iniţiază în egală măsură.

Dacă erai curioasă, află că 71% dintre femei îşi alintă iubitul şi nu îl strigă pe nume decât rareori. Încă un procent majoritar de femei, 76% mai exact, declară că de cele mai multe ori într-o ceartă, iubitul este cel care greşeşte.

Cât despre înşelat sau tentaţii, 45% dintre femei nu se simt tentate să înşele, 32% au fantezii cu acest lucru, dar nu ar materializa niciodată fantezia, 12% au fost cât pe ce să înşele, în timp ce 11% dintre femei recunosc că au fost infidele.

Legat de modul în care mâncaţi, află că 65% dintre femei pregătesc cina în doi, în timp ce doar 15% dintre participantele la studiu susţin că partenerul de cuplu face acest lucru. 18% susţin că prepară masa amândoi în mod egal, în timp ce 4% preferă mâncarea comandată.

În privinţa vacanţelor, 40% dintre femei au uitat cât timp a trecut de la ultima evadare în doi, în timp ce 30% pleacă într-o destinaţie exotică o dată pe an. 3% dintre femei sunt ceva mai norocoase, declarând că îşi rezervă mini vacanţe cu iubitul în mod constant.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro