Alungă plictiseala din cuplu!

De Unica.ro pe

Îţi mai aduci aminte când ai ieşit ultima oară la plimbare alături de partener sau când aţi plănuit ultima escapadă pentru
a fi doar voi singuri?Dacă răspunsul este nu, atunci mai mult ca sigur că în relaţia ta s-a instalat rutina. Cum să scapi de ea, te învăţăm noi!

Rutina este factorul principal care poate face ca o relaţie de cuplu normală să se transforme într-un adevărat coşmar. Nici tu şi nici el nu faceţi nimic pentru a înlătura starea actuală, iar surprizele şi micile detaliile dispar ca prin magie. Plictiseala poate atinge o asemenea cotă extremă, încât simţi că te deranjează inclusiv prezenţa persoanei iubite. Treptat ajungi chiar să-ţi doreşti să ieşiţi separat, în locuri diferite.

Atenţie! Dacă eşti aproape de această etapă sau deja te afli în  situaţia aceasta trebuie să ştii că există soluţii care te pot salva de plictiseală.

 Ce poţi să faci

> Vorbeşte deschis cu partenerul despre acest subiect şi căutaţi alternative care să vă ajute să scăpaţi de rutină. Cel mai bun remediu pentru combaterea plictiselii este petrecerea timpului împreună, în afara casei.

Puteţi iniţia un tip de activitate care să vă intereseze pe amândoi. De exemplu, să vă apucaţi de un sport sau de plimbări în aer liber, să mergeţi la teatru sau la cinematograf, să vă întâlniţi mai des cu prieteni comuni.

> Convinge-l să faceţi un pact prin care să vă puneţi de acord ca, în fiecare săptămână, să includeţi o activitate diferită în programul vostru.

> Încearcă să coordonezi programul de la serviciu, astfel încât de cel puţin două ori pe an să vă luaţi în acelaşi timp concediu pentru a merge în vacanţă.

> Urmăreşte ce evenimente au loc la voi în oraş şi selectaţi împreună locul în care v-ar plăcea să mergeţi în weekend. Fiecare nouă activitate la care participaţi împreună vă va ajuta să treceţi mai uşor peste momentele de plictiseală care intervin în orice relaţie de cuplu.   

> Încearcă să împarţi cel puţin una dintre mesele zilnice cu partenerul. În timp ce luaţi micul-dejun, prânzul sau cina spuneţi-vă unul altuia ce aveţi de făcut sau ce aţi făcut deja în ziua respectivă.

> Reîncepeţi să faceţi planuri de viitor împreună. Chiar dacă e vorba despre schimbarea gresiei din baie sau de achiziţionarea unui alt obiect folositor familiei, alegerea trebuie făcută de comun acord.

> Împarte împreună cu partenerul lectura unei cărţi sau a unui articol din ziar şi discutaţi apoi pe marginea subiectului. Comunicarea alungă monotonia din cuplu, pentru că de multe ori plictiseala intervine atunci când nici unul dintre parteneri nu spune ceea ce gândeşte.

„ADIO” rutină

Senzaţia de plictiseală într-o relaţie este perfect normală. La fel ca şi o mâncare pe care o repeţi în fiecare zi până te saturi de ea şi relaţia ta de cuplu poate ajunge la un nivel maxim de saturaţie dacă nu există o anumită diversitate. Creativitatea, încrederea şi comunicarea sunt elementele cheie care te ajută să alungi rutina din cuplu.

15 minute petrecute zilnic cu partenerul sunt suficiente pentru a-ţi îmbunătăţi  relaţia de cuplu.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro