90% dintre cupluri riscă să se despartă la a doua căsnicie

De Stela Moisescu pe

Pentru cei aflaţi la a doua sau a treia căsătorie, riscul de separare este cu 90% mai mare faţă de cei care se află la prima încercare!
La această concluzie au ajuns trei cercetători australieni, care au analizat duşmanii longevităţii în cuplu, potrivit site-ului Msnbc.com.

Aceştia au ţinut sub observaţie 2500 de cupluri, indiferent de statutul marital, timp de şase ani! Astfel, au descoperit factorii care influenţează longevitatea relaţiilor. Studiul intitulat sugestiv „Iubirea nu are nimic de-a face…” dezvăluie că dragostea nu e suficientă pentru a menţine un cuplu împreună. Factori precum vârsta partenerilor, copiii, părinţii, banii, chiar şi fumatul duc la despărţire!

Dacă soţul este mai mare cu cel puţin nouă ani decât soţia, el este de două ori mai predispus să divorţeze, faţă de un bărbat care se însoară până la vârsta de 25 de ani.

Copiii influenţează şi ei durata relaţiilor. 20% dintre cuplurile care au copii dinaintea căsătoriei s-au despărţit, comparativ cu doar 9% dintre cupluri care au copii născuţi după căsătorie. Totodată, femeile care îşi doresc un copil mai mult decât partenerul de cuplu sunt mai predispuse să divorţeze.

Relaţia părinţilor influenţează şi ea longevitatea în cuplu. 16% dintre femeile şi bărbaţii ai căror părinţi au divorţat, au suferit şi ei o separare conjugală. Doar 10% divorţuri s-au înregistrat la cei ai căror părinţi nu s-au separat.

Banii sunt un alt factor decisiv. Sărăcia şi faptul că soţul este şomer au condus 16% dintre cupluri la despărţire, comparativ cu 9% care s-au separat deşi aveau o situaţie financiară bună.

Nu în ultimul rând, fumatul provoacă… îndepărtare în cuplu. Relaţiile în care un partener fumează, iar celălalt nu, sunt mai predispuse despărţirii.

Iată şi factorii care nu influenţează în niciun fel longevitatea unui cuplu: numărul de copii născuţi într-o căsnicie şi vârsta lor, statutul profesional al partenerei de cuplu şi numărul de ani petrecuţi împreună.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro