9 lucruri îngrijorătoare legate de sex

De Stela Moisescu, pe

Anul acesta, statisticile legate de sex au fost tot mai tragice. Cercetările efectuate au scos la iveală încă o dată faptul că, în timp ce posibilitatea unei informări adecvate creşte,…
… riscurile în plan sexual cresc şi ele.

Iată care sunt cele mai îngrijorătoare statistici legate de sex în anul 2009, potrivit foxnews.com.

1. Tinerii sub 18 ani vizionează filme pentru adulţi

În prezent, contrariul afirmaţiei ar şoca, mai degrabă. Potrivit studiilor, 84% dintre adolescenţii cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani au accesat pe internet conţinut pornografic. În cazul sexului opus, procentul scade la 60%.

2. Tinerele fac tot mai multe avorturi şi îşi pun viaţa în pericol

România ocupă locul doi la capitolul sarcini nedorite, iar fenomenul este amplu peste tot în Europa.

Lipsa unei comunicării deschise despre contracepţie, precum şi metodele de protecţie nesigure folosite de tinerii europeni, reprezintă cauze ale sarcinilor neplanificate.

În România, în 2006 s-au înregistrat în jur de 28.000 de naşteri la adolescente între 15-19 ani, iar 551 dintre acestea erau mame sub 15 ani.

Acest fapt este îngrijorător deoarece sarcina reprezintă principala cauză a decesului la tinerele femei între 15 şi 19 ani din întreaga lume, din cauza complicaţiilor la naştere şi a avorturilor ilegale sau nesigure.

Un prim pas în corectarea acestei situaţii, va fi făcut în Marea Britanie, acolo unde educaţia sexuală va deveni obligatorie în orice şcoală din 2011.

3. Stresul cauzează disfuncţii sexuale şi infertilitate

Până acum existau doar informaţii potrivit cărora stresul influenţează libidoul. Anul acesta s-a demonstrat însă că stresul afectează mult mai mult sexualitatea umană.

Hormonii eliberaţi în momentele de stres inhibă eliberarea celui mai important hormon în plan sexual, gonadotropina, care reglează producerea de hormoni sexuali, atât în cazul femeilor, cât şi în cel al bărbaţilor.

Un nivel scăzut de gonadotropine duce la suprimarea ovulaţiei, a numărului de spermatozoizi şi a libidoului.

4. Contează dimensiunea… portofelului

Potrivit unui studiu, plăcerea sexuală a femeii creşte odată cu averea bărbatului. Mai exact, s-a demonstrat că există o legătură directă între orgasmul femeii şi salariul bărbatului.

5. Complexele îndepărtează orgasmul

Femeile care au complexe în legătură cu zona lor intimă ajung mai greu la orgasm prin sex oral. În plus, acestea au reticenţe în a accepta un consult ginecologic, arată un studiu.

6. Greutatea adolescentelor determină un comportament sexual riscant

Fetele active sexual, supraponderale ori subponderale sau care consideră că nu au greutatea ideală, sunt mai predispuse să nu folosească prezervativul în timpul actului sexual, faţă de cele cu o greutate normală.

Greutatea corporală şi aspectul fizic influenţează stima de sine, cea din urmă având un deosebit impact în luarea deciziilor amoroase şi sexuale.

7. Femeile, mai satisfăcute odată cu înaintarea în vârstă

Femeile dobândesc tot mai multă plăcere în dormitor, odată cu înaintarea în vârstă, iar în cazul bărbaţilor situaţia stă exact invers.

Potrivit unui studiu realizat pe aproape 2000 de femei cu vârste cuprinse între 45 şi 80 de ani, 57% dintre ele se consideră satisfăcute din punct de vedere sexual.

Două din cele mai comune trei motive pentru care femeile nu fac sex nu ţin de ea. Lipsa unui partener sau problemele de sănătate ale partenerului de viaţă sunt de vină în această situaţie.

8. Discuţiile despre sex se petrec prea târziu

40% dintre adolescenţi fac sex înainte ca părinţii să deschidă subiectul sex, metode de protecţie sau boli cu transmitere sexuală.

9. Versurile cu conţinut sexual cresc numărul partidelor de sex între adolescenţi

Adolescenţii expuşi la astfel de versuri, fac de două ori mai mult sex comparativ cu ceilalţi.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!