10 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm

De Unica.ro pe

Dacă este nelipsit din partidele tale amoroase trebuie să ştii totul despre el, iar dacă încă nu te-ai bucurat de el, trebuie să ştii ce pierzi. Oricum, merită să descoperi, cu bune…
… şi cu rele, ceea ce încă nu ştiai despre orgasm.

1. Cu toate că existenţa punctului G şi faptul că evenimentul fericit nu se întâmplă concomitent pentru ambii parteneri, ultimele cercetări în domeniu au descoperit că sentimentul de plăcere generat de orgasm de care se bucură un bărbat este aproape identic cu cel resimţit de o femeie.

2. În timp ce unui bărbat îi sunt necesare  60 de secunde, maximum zece minute, pentru a ajunge la orgasm, femeia are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a atinge apogeul. Totuşi, asta nu înseamnă că durata orgasmului efectiv este identică. Se pare că 4 secunde sunt cam suficiente pentru reprezentantul sexului tare în timp ce, dacă au noroc, doamnele şi domnişoarele se pot bucura chiar şi de 15 secunde de climax.

3. Orgasmul şi durerea sunt generate de aceeaşi parte a creierului, motiv pentru care, dacă în momentul climaxului partenerul arată ca şi când ar fi schimonosit de durere, nu trebuie să te impacientezi.

4. Nu este necesar să faci sex pentru a avea orgasm. Posibilitatea ca în timpul somnului să beneficiezi de acest tip de plăcere este foarte mare… iar asta, fără stimulare fizică. Excitaţia mentală, generată poate chiar de un vis erotic, te poate duce pe culmi nebănuite fără te trezeşti.

5. Chiar dacă un ogasm te ajută să arzi doar 3 calorii, alăturate celor aproximativ 50 de care scapi în ritualul de „încălzire” avantajele non-sexuale par să fie şi ele un plus. 

6. Din punct de vedere medical, orgasmul ajută la întărirea sistemului imunitar şi reduce riscul de apariţie a bolilor de inima şi a cancerului.

7. În cazul domnilor, cu cât mai des, cu atât mai bine… deoarece orgasmul reduce considerabil riscul de apariţie a cancerului de prostată.

8. Unul din trei bărbaţi se confruntă cu ejacularea prematură. Pe lângă o vizită la medic, practicarea unor tehnici alternative de relaxare pot face minuni.

9. Termenul de orgasm provine din greacă de la cuvântul Orgasmos, care înseamnă dornic; pasionat, excitat, emoţionat.

10. Chiar dacă sunt puţine ca număr, decesele în timpul orgasmului la bărbaţi nu sunt un mit. Mai mult, suprinzător sau nu,  statisticile arată că acest lucru esti cu atât mai întâlnit în cazul celor infideli.

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro