Cum să îţi machiezi ochii în stil arăbesc

De Diana Sorescu, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 12:32

Femeile arabe au fascinat întotdeauna prin frumuseţea lor. Dar cum hijabul cu care se acoperă le ascunde din trăsături, ochii sunt puşi în valoare cu un machiaj deosebit. Învaţă cum îl poţi obţine!

Arăboaicele sunt femei complexe, deosebite, extrem de interesante. Chiar de pare curios, sub vălurile de caşmir se ascund Şeherezade moderne, pasionate de make up, modă sau bijuterii. În lumea arabă se pune preţ foarte tare pe aspectul fizic, iar bărbaţii îşi doresc lângă ei femei ravisante, îngrijite, speciale.
Singura diferenţă este că ele îşi etalează atuurile în intimitatea propriei locuinţe, acolo unde pot fi adulate şi adorate doar de soţii lor. Totuşi, am putut remarca machiajul fascinant.  Dacă vrei să încerci să îţi faci un make up în stil arăbesc, iată de ce ai nevoie!

Arabic smoky eyes 

– Primer (bază de machiaj, un produs ce îmbină calităţile fondului de ten şi ale anticearcănului, ce are menirea de a estompa toate imperfecţiunile)
– Eyeliner negru lichid
– Mascara
– Un trio de farduri cu textură cremoasă (dacă mergi pe arabic smoky eyes alege gri, negru, argintiu, dacă vrei ceva mai colorat alege 3 nuanţe la alegere, dar care să se potrivească: auriu, burgundy, piersiciu ori verde satinat, bleumarin, roz)
– Dermatograf negru sau kohl
– Creion pentru sprâncene
– Puţin scotch
– Un set de pensule de calitate
– Discuri şi loţiune demachiantă
Pasul 1 

Demachiază-ţi bine de tot zona ochilor, după care aplică primerul atât pe pleoapa superioară, cât şi sub ochi. Acesta are menirea de a acoperi perfect toate micile cute sau imperfecţiuni pentru ca machiajul ulterior să arate impecabil.

Pasul 2
Taie o bucată de scotch nu mai lungă de 3 cm. Lipeşte-o sub colţul exterior al ochiului, la un unghi de aproximativ 45 grade, în aşa fel încât să obţii aspectul de cat eye.
Pasul 3
Cu o pensula lată, poţi să începi să îţi aplici trio-ul de farduri. Dacă ai optat pentru smoky, colorează colţul interior al pleoapei cu gri şi de la mijloc cu negru, iar deasupra argintiu. La nuanţele citrice aplic-o întotdeauna pe cea mai deschisă în colţul interior. De exemplu: auriu în pliul ochiului, burgundy spre exterior, piersiciu deasupra. Întotdeauna ai grijă să estompezi perfect şi să creezi un melanj între farduri. Poţi face asta cu ajutorul unei pensule moi, rotunde, mai groase.
Pasul 4
Trasează o linie fină, perfect conturată, cu eyelinerul. Nu te grăbi, trebuie să arate fără cusur. Prelungeşte cu o codiţă tip rândunică atât la interior, cât şi la exterior.
Pasul 5
Acum ai de ales: fie foloseşti un dermatograf negru, simplu, cremos, fie eşti norocoasa posesoare de praf de kohl, o pudră neagră minerală folosită în make up în lumea arabă. Aşadar, conturează-ţi partea inferioară a ochiului cu dermatograf sau kohl şi contopeşte-o cu linia eyelinerului. Estompează.
Pasul 6
Răsfaţă-ţi genele cu un mascara negru intens, de calitate, care să le confere atât volum, cât şi alungire.Pasul 7
Cu ajutorul creionului special, conturează-ţi sprâncenele şi dă-le o formă perfectă.

Sfat: Pentru că machiajul ochilor este atât de accentuat, pe buze aplică-ţi doar un gloss în nuanţe nude.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!