Greşeli de machiaj care te îmbătrânesc

De Andra Pecingina, pe

Cu siguranţă ştiai că machiajul pronunţat te poate îmbătrâni chiar şi cu 10 ani! Unica.ro a realizat ghidul greşelilor de machia care adaugă ani pe faţa ta!
Anticearcăn

Pielea de sub ochi devine din ce în ce mai subţire pe măsură ce avansăm în vârstă şi din cauza asta anticearcănul ales greşit poate face mai mult rău decât bine. Păstrează în trusa de machiaj din poşetă un anticearcăn fluid şi aplică-l folosind o pensulă pentru a obţine cel mai bun rezultat.

Îţi recomandăm anticearcănul Shiseido The Makeup Concealer la preţul de 86,90 lei.

Greşeli de machiaj care te îmbătrânescFond de ten
Fondul de ten mai deschis cu o nuanţă sau două decât pielea ta va face ridurile de expresie să pară mai pronunţate. Chiar dacă ai tenul palid, este bine să alegi o bază mai închisă pentru machiaj, care să conţină şi particule cu irizaţii. O astfel de formulă specială adaugă luminozitate feţei şi te va face să ai o strălucire de admirat!

După ce ai aplicat fondul de ten şi pudra foloseşte un bureţel curat pentru a absoarbe din machiajul în plus din zonele cu riduri. Astfel eviţi ca pielea ta să apară mult mai în vârstă decât tine. Fondul de ten Visible Lift de la L’Oreal este o alegere bună, la preţul de 50 de lei.

Pudră

Pudra este un pdorus foarte bun atunci când ne dorim să reducem efectul de oglindă al tenului cu tendinţe de îngrăşare, însă excesul de pudră poate exagera ridurile feţei. Cel mai bun sfat pe care ţi-l puten oferi este să eviţi să aplici pudră pe zona ochilor, acolo unde tenul proaspăt arată mult mai bine decât acoperit cu multiple straturi de machiaj.

Blush

Fardul de obraz atrage atenţia asupra faptului că pielea pomeţilor nu mai are aceeaşi supleţe după o anumită vârstă. Este indicat să aplici culoarea pe cel mai de sus punct al pomeţilor tăi, niciodată prea aproape de nas. Aplică blush-ul cu o pensulă mare pentru a putea acoperi întregul obraz cu o nuanţă naturală de roz.

Greşeli de machiaj care te îmbătrânescRuj

La acest capitol avem mai multe probleme care pot apărea după vârsta de 30 de ani. Marginile buzelor pot să dispară o dată cu vârsta şi astfel rujul se poate întinde mult mai uşor. Foloseşte un creion de buze incolor sau roz pal pentru a te aisgura că astfel de erori nu apar în machiajul tău în cursul zilei.

Rujul închis la culoare sau sidefat nu este tocmai potrivit pentru machiajul tenului după o anumită vârstă. Buzele subţiri au nevoie de o nuanţă naturală de roz mat sau de un gloss cu irizaţii care să adauge volum. Încearcă luciul de buze de la Peggy Sage în culori de fructe la doar 26,67 lei.

Rimel

Mascara aplicată pe genele inferioare poate să evidenţieze şi mai mult ridurile de expresie ale ochilor şi cearcănele aşa că te sfătuim să foloseşti cel mai negru rimel doar pe genele superioare. O nuanţă închisă de rimel îţi va lumina ochii şi o formulă lejeră te ajută să eviţi greşeli de tipul genelor adunate sau prea încărcate.

Încearcă Lancôme High Définicils High Definition Mascara la preţul de 108,95 lei. Şi nu uita să foloseşti un aparat special pentru cubarea genelor înainte de a aplica mascara, acesta va face ochii să pară mai mari şi deci mult mai bine.

Eyeliner

Atunci când alegi eyeliner pentru pleoapa de jos ochii tăi vor apărea mai mici şi acest machiaj va evidenţia cearcănele. Sfatul nostru este să păstrezi machiajul pe pleoapa superioară şi să aplici eyelinerul mai gros către colţul exterior al ochiului. Asta va crea un efect de lifting asupra ochilor şi astfel asupra întregului look.

Fard de pleoape

Fardul de ochi într-o nuanţă cu irizaţii este preferat de orice femeie pentru că luminează ochii, dar folosit la colţul exterior al ochiului va face ridurile existente să pară şi mai pronunţate. Păstrează culoarea ta preferată cu irizaţii pe colţul interior al ochiului, centrul pleoapei şi pe arcada sprâncenei.

Foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro