Eragon – in aprilie, la HBO

De Unica.ro, pe

Inainte ca tatii tatilor tatilor nostri sa se fi nascut, si chiar cu mult inainte de acestia, lumea era …
Eragon - in aprilie, la HBOInainte ca tatii tatilor tatilor nostri sa se fi nascut, si chiar cu mult inainte de acestia, lumea era condusa de Cavalerii Dragonilor. Forte ale binelui, Cavalerii protejau tinuturile fantastice ale fiintelor cu puteri magice. In regatul Alagaesia domneau pacea si prosperitatea.

In acele vremuri de demult, Cavalerii Dragonilor erau aproape nemuritori, iar misiunea lor era paza si protectia Regatului, iar timp de mii de ani teritoriile pazite de ei au trait in liniste. Forta lor in lupta era de neegalat, caci fiecare dintre ei avea puterea a zece oameni. Doar spada sau otrava ii puteau dobori, iar forta lor putea fi folosita doar in slujba binelui asa ca bunastarea din Alagaesia atinsese culmi extraordinare.

Intr-o buna zi, insa, se nascu singura fiinta care putea periclita aceasta nesfarsita fericire. Numele lui era Galbatorix. Baiatul crescu iar la varsta de zece ani fu testat si toti Cavalerii cazura de acord ca puterile aflate in el erau peste masura de mari. Il acceptara in randul lor, iar el dovedi ca era mai puternic decat toti ceilati asa ca in scurt timp avansa in ierarhie. Cavalerii, prea siguri pe propriile lor forte, tratara cu lipsa de precautie aceasta noua prezenta asa ca atunci cand Galbatorix se razvrati impotriva lor, nimic nu-i mai putu sta impotriva. Impreuna cu cativa cavaleri, el reusi sa preia controlul Regatului si sa devina Rege. Timpul trecu mai mult cu rele decat cu bune. Intr-o buna zi, insa, tanarul fermier Eragon gasi in padure o frumoasa piatra albastra, minunat slefuita, iar baiatul crezu ca asta va fi norocul nesperat care il va scoate din saracie. Noroc nesperat fu, dar nu asa cum credea el, caci piatra era, de fapt, un ou de dragon din care rasari micuta Saphira, o femela dragon inzestrata cu puterea speciala de a citi gandurile stapanului ei. Prin ea, Eragon intelese ca i se da sansa de a deveni un mare erou, un Cavaler al Dragonilor, si ca pe umerii sai este pusa responsabilitatea salvarii Imperiului de sub tirania lui Galbatorix.

Dar este el oare suficient de puternic sa razbune soarta legendarilor Cavaleri? Abia acum incepe o aventura care taie respiratia.

Povestea scrierii acestei povesti este ea insasi istoria unui tanar erou. La varsta de ta ani Chirstopher Paolini s-a imbarcat in aventura care avea sa ii schimbe definitiv viata: scrierea romanului Eragon. Un adolescent cu o imaginatie absolut fenomenala, Paolini si-a dorit sa scrie nu ca sa publice, ci pentru ca nu gasea in nici o librarie vreo carte care sa il faca fericit. Cand romanul a fost gata parintii lui au stiut ca este o opera care trebuie impartasita tuturor, asa ca l-au publicat pe banii lor, iar succesul a fost nesperat: un milion de exemplare vandute doar in primele sase luni de la aparitie.

ERAGON – Aventuri, SUA 2006
Regia: Stefan Fangmeier
Cu: Ed Speleers, Jeremy Irons, Sienna Guillory, Robert Carlyle, John Malkovich

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!