Alege-ţi costumul de baie în funcţie de siluetă!

De Cristina Popa, pe

Un bust prea mare sau dimpotrivă, inexistent, o siluetă androgină sau nişte şolduri generoase pot deveni adevărate complexe atunci când trebuie să te afişezi pe plajă?
Nu şi dacă alegi un costum de baie potrivit siluetei tale.

Deşi ce se poartă e extrem de important, ce îţi stă bine şi te pune în valoare este prioritar. Aşa că, în timp ce îţi pregăteşti corpul pentru un nou sezon estival şi înainte de a afla tendinţele în materie de culori, imprimeuri şi crioiuri, descopră ce tip de costum de baie este cel mai potrivit pentru tine.

Bust generos

Cu toate că eşti invidiată pentru generozitatea cu care te-a înzestrat mama natură, numai tu ştii că atunci când trebuie să te expui la soare, cu greu găseşti un suport adecvat decolteului tău. Noroc cu noile bustiere cu sutien încorporat, funcţionale şi mereu la modă, care îţi oferă susţinerea necesară.

Un plus de siguranţă care va reduce balansul neplăcut cauzat de greutatea sânilor îl oferă tricoturile ceva mai groase.

Bust inexistent

Dacă numărul mic de la sutien te supără, perniţele interioare şi inserturile care măresc sânii cu aproape un număr, sunt vitale pentru tine atunci când îţi achiziţionezi costumul de baie.

Cele mai indicate sunt sutienele cu armături din sârmă şi perniţe fixe… pe care să nu le pierzi prin mare sau prin piscină.

Un efect de mărire a bustului poate fi obţinut şi cu ajutorul culorilor, combinând un sutien cu imprimeu (floral de exemplu) şi o pereche de slipi uni.

Talie groasă

Dacă din varii motive, în loc de un abdomen plat ai ceva burtică, trebuie să optezi pentru un costum de baie compus dintr-un tankini (maiou de baie ) şi un slip.

Un tankini uni într-o nuanţă închisă, unul bicolor sau în degrade, care în partea inferioară are tonurile mai închise, sunt ideale pentru tine.

Picioare scurte

Deşi pare greu de crezut, costumele dintr-o singură piesă, cu răscroiala adâncă pe coapse au un efect considerabil de lungire a picioarelor în timp ce modelele cu short sau mini-fustă sunt de evitat cu desăvârşire.

Siluetă androgină

Pentru a ascunde formele masculine ale siluetei tale (talie dreaptă, sâni foarte mici, şolduri inexistente etc.) trebuie să joglezi cu ajutorul croiurilor şi al imprimeurilor.

Tot ce este de evitat de către celelalte doamne şi domnişoare îţi este recomandat ţie: imprimeuri colorate, piese încărcate, cu volane şi funde… toate menite să creeze iluzia unor curbe senzuale.

Şolduri mari

Şi în cazul tău, salvarea o reprezintă costumul de baie întreg, fie într-o culoare închisă (negru sau bleumarin), fie în degrade, cu partea inferioară într-o nuanţă mai închisă decât cea superioară, care diminuează generozitatea şoldurilor şi oferă un echilibrul întregii siluete.

Alte informaţii utile:

–    Indiferent de siluetă şi de micile defecte, evită să achiziţionezi un slip prea marea care atârnă la spate sau pre mic, care te strânge.
–    Bretelele costumului de baie trebuie să stea corect pe umăr. Ele nu trebuie nici să cadă nici să se îngroape în piele.
–    Dacă mărimea dintre sutien şi slip diferă, achiziţionează costumul de baie din magazine care vând cele două piese separat.
–    În cazul în care eşti mai plinuţă, evită costumele de baie cu dungi orizontale. Alege liniile verticale care oferă siluetei un efect de alungire şi subţiere.
–    Atenţie şi la texturi. Evită costumele de baie din materiale subţiri, fără întărituri sau dubluri, care, odată ude, devin transparente.
–    Slipul tanga nu are ce cauta în arsenalul pentru plajă dacă nu ai un posterior, mic, ridicat şi bombat.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!