Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!

De Ovidiu Cojocaru, pe Ultimul update Vineri, 10 februarie 2023, 14:59

Există o concepție greșită, învechită, conform căreia femeile de peste 50 de ani trebuie să aibă părul scurt. Există însă o mulțime de coafuri și tunsori, care arată fabulos pentru femeile de toate vârstele.

În timp ce tunsorile pixie și boburile încadrează frumos o față matură, la fel o pot face și tunsorile de lungime medie și șuvițele lungi. 

Top 10 coafuri și tunsori pentru femeile de peste 50 de ani

„Îmi place să spun că 50 este noul 40 – părul este totul pentru o expresie și personalitate individuală”, spune celebrusl stilist Angelo David, proprietarul Angelo David Hair Salon din New York City.

O femeie este important să știe că nu trebuie să lase vârsta să determine ce poate și ce nu poate face cu părul ei. Unii dintre cei mai buni hairstylisti ai celebrităților oferă câteva sfaturi pentru a avea o coafură perfectă, scrie InStyle.

În continuare, găsiți 10 coafuri cool pentru femeile de peste 50 de ani, potrivit profesioniștilor. 

1. Lung și natural

S-au dus zilele în care atunci când împlinești 50 de ani te simți presat să-ți tunzi părul și să-ți acoperi firele albe. În zilele noastre, Kimberly Gueldner, care este hairstylistul personal al lui Amy Schumer, spune că este în regulă să-ți lași părul să crească în textura și culoarea sa naturală. „Andie Macdowell este un exemplu perfect în acest sens”, spune ea.

2. Bretonul Curtain Bangs

Gina Rivera spune că bretonul este un bilet instantaneu pentru un look mai tineresc. „Mai mult este adesea mai bine”, recunoaște ea. „Un breton mai lung, pieptănat în lateral sau un breton curtain bangs permite versatilitate la coafare.”

Hairsylistul Ursula Stephen menționează că Laverne Cox este un exemplu al modului în care acest stil se poate aplica pe părul lung. 

Citește și: Ondulatoare de păr – cele mai atractive soluții pentru bucle de vis

3. Updo

Indiferent dacă vă îndreptați către birou, o petrecere sau un eveniment pe covorul roșu – sau pur și simplu doriți să vă simțiți frumos împreună – Gueldner vă sugerează un updo. Dar nu vă lăsați intimidate. Nu toate updo-urile sunt incredibil de complicate și consumatoare de timp.

4. Tousled Waves (tunsoarea în valuri)

Hairstylistului Dominick Pucciarello îi place să adauge câteva straturi (valuri) la o tunsoare lungă pentru a spori volumul, mișcarea și pentru a crea mai multă dimensiune pentru a echilibra aspectul.

Din fericire pentru femei, acest aspect este ușor de recreat. „Uscați părul cu o perie rotundă și înfășurați secțiuni de păr cu placa de păr. Apoi, dacă este necesar și considerați că valurile au nevoie de puțină fixare, folosește un spray pentru textură sau un fixativ de păr ușor. 

Citește și: Adrian Perjovschi oferă 5 sfaturi esențiale pentru alegerea coafurii de mireasă

5. Pixie Texturat

Dacă vrei să fii tunsă scurt, David spune că o tunsoare pixie cu textură slabă este calea de urmat. „Această tunsoare specială este populară printre clienții noștri care doresc o coafură elegantă, dar care necesită o întreținere redusă, similară cu tunsoarea semnătură a lui Kris Jenner”, spune Angelo David.

6. Pixie decupat cu volum deasupra

Pentru un pixie mai atrăgător, cu aspect mai tânăr, care este perfect potrivit pentru oameni de toate vârstele, luați în considerare un pixie decupat cu puțin mai mult volum deasupra.

„Personal îmi place acest lucru pentru femeile cu o față în formă de diamant, deoarece are mai mult volum în partea de sus, cu părți conice și ajută la echilibrarea formei unghiulare a feței prin crearea unei forme mai armonioase în ansamblu”, spune stilistul Gregory Patterson .

Citește și: 6 sfaturi ale dermatologilor pentru a calma pielea uscată și iritată

Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!
Pixie decupat cu volum deasupra

7. „Coada de cal”, înaltă și elegantă

Frumusețea acestei coafuri este că toate tipurile de păr se pot bucura de ea, deoarece porțiunea de utilizare a părului este de la rădăcini până la vârf. De acolo, poți opta pentru un stil complet elegant sau poți rămâne la textura ta naturală. 

Pentru cele mai bune rezultate, experții spun să începeți cu părul curat. Folosind o placă de păr, îndreptați-vă părul de la rădăcini. Apoi, folosind o perie moale, piaptănă părul într-o „coadă de cal” înaltă.

Pentru a menține coafura elegantă și ca să arate mai bine, hairstylistul Angelo David recomandă să pulverizezi fixativ.

Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!
„Coada de cal”

8. Bob

O tunsoare bob trebuie să fie elegantă și strălucitoare, pentru a arăta perfect. Potrivit Pucciarello, adăugarea de straturi poate face minuni. Pentru a coafa tunsoarea, el spune să folosiți un ondulator pentru vârfurile părului.

Citește și: Top 5 cele mai bune rimeluri din toate timpurile. Cum să aplici corect mascara, în trei pași

Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!
Bob

9. Shaggy Bangs

Bretonul nu trebuie să fie așezat impecabil pentru a arăta grozav. Stephen spune că bretonul shaggy adaugă o anumită aiură unei coafuri. „Bretonul shaggy cu valuri până la umeri este o coafura foarte măgulitoare”, spune ea. Pentru a obține aspectul, ea spune să lăsați părul să se usuce la aer, apoi să adăugați spray cu sare de mare pentru a îmbunătăți textura înainte de a îndrepta bretonul.

Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!
Shaggy Bangs

10. Pixie asimetric

În timp ce multe tunsori pixie sunt stilate pentru a arăta ca și cum nu ar exista păr pe o parte, Pucciarello spune că există și varianta în care o parte a capului să fie elegantă și tunsă în mod neașteptat.

Top 10 tunsori și coafuri pentru femeile de peste 50 de ani. Hairstyliştii celebrităților te învață să fii cool!
Pixie asimetric

Sursă fotografii: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!