Pielea ta: 4 terapii cu apă pentru frumuseţea ta

De Libertatea pentru femei, pe

Apa poate fi un excelent ajutor pentru menţinerea şi îmbunătăţirea tonusului şi a formei corpului. Învaţă cele mai bune terapii pe care le poţi face cât de des vrei, chiar la tine acasă.
 

► Decongestionează tenul


Apa rece sau la temperatura camerei este foarte indicată pentru a revigora tenul şi pentru a-l decongestiona. Cu atât mai mult, în cazul persoanelor care prezintă cuperoză (n.r.: vinişoare de culoare roşie, cauzate de dilatarea vaselor de sânge, localizate îndeosebi pe obraz şi în jurul nasului). Atât în timpul tratamentului cuperozei, cât şi în cazul în care îţi apar primele semne de iritaţii sau de roşeaţă, spală-te pe faţă cu apă din abundenţă, de câteva ori pe zi. Te vei bucura de efecte în numai câteva clipe!

► Dezumflă picioarele

După o zi întreagă de stat în picioare, în încălţămintea pe care deja o simţi total incomodă, bucură-te de o sesiune de relaxare, chiar la tine acasă. Într-un lighean cu apă călduţă, pune câteva prafuri de sare şi frunze de mentă, apoi amestecă foarte bine. Pune picioarele în apă şi stai cât doreşti. Vei constata că această metodă îţi dezumflă picioarele aproape instantaneu.

► Tonifiază sânii şi „topeşte” celulita

Îngrijirea zilnică a sânilor e esenţială pentru a-i menţine sănătoşi şi în formă. Pe lângă hidratare şi masaj, o altă metodă cu rezultate remarcabile o reprezintă duşurile scoţiene, pentru menţinerea fermităţii. Ce trebuie să faci mai exact e ca la duş să-ţi răsfeţi sânii, alternativ, cu apă rece şi apoi caldă, timp de câteva minute. Această variantă este excelentă nu numai pentru întărirea bustului, ci şi pentru îndepărtarea celulitei de pe multe zone ale corpului.

► Îmbunătăţeşte circulaţia

Apa rece stimulează, apa caldă relaxează! Hidroterapia cald-rece acţionează ca o pompă hidrostatică, prin care sângele poate să circule. Apa fierbinte transmite fluxul sangvin spre suprafaţa pielii, în timp ce apa rece redirecționează sângele spre organele interne, aducând sânge nou spre organe, glande și toate părțile corpului. Mai precis, oxigenul și nutrienții intră, toxinele și patogenii ies. Lasă dușul fierbinte să curgă 5 minute, apoi pe cel rece 2 minute peste zona afectată. Repetă ciclul fierbinte-rece de 7 ori, terminând întotdeauna cu apă rece.

DUŞURILE ALTERNANTE NU SUNT PENTRU TOATĂ LUMEA!

Evită acest remediu dacă te simţi slăbită când sunt diferențe de temperatură. De asemenea, dacă suferi de astm, diabet, hipertensiune arterială, țesut conjunctiv slab, colesterol ridicat, claudicație intermitentă, sindromul Raynaud, cheaguri de sânge, insuficiență vasculară, flebită, tromboză venoasă profundă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!