Frumuseţea ochilor: Secretele machiajului perfect

De Libertatea pentru femei, pe

Descoperă cum poţi să obţii o privire captivantă şi pătrunzătoare, printr-un machiaj simplu şi de bun-gust.
Se spune că privirea este cea care transmite cele mai multe mesaje celor din jur. Cu ajutorul a doar câteva trucuri, poţi să îţi pui în evidenţă ochii, în funcţie de culoarea lor.

Ochii căprui

Ai ochii căprui? În acest caz eşti o norocoasă. Poţi să foloseşti orice culoare, iar dacă vrei o privire intensă, albastrul este nuanţa cea mai potrivită. De asemenea, mai poţi opta pentru auriu, care îţi permite o mulţime de combinaţii cromatice, fie cu o culoare caldă precum maro roşiatic, fie cu o nuanţă rece ca verde, albastru sau violet. Apoi, conturează-ţi ochii cu un creion dermatograf maro sau negru, iar la final foloseşte un mascara pentru volum. Vei obţine un machiaj frumos şi o privire captivantă.

Ochii verzi

Nuanţele cele mai potrivite pentru a scoate în evidenţă ochii verzi sunt tonurile neutre de crem, bej şi maro, pentru machiajul de zi. Seara, încearcă roz, mov, violet, indigo, chiar şi cărămiziu sau vişină putredă. Pentru blonde, un machiaj de efect este combinaţia de gri cu lila. Pentru cele cu părul castaniu şi ochii verzi, cele mai indicate nuanţe sunt maro-ciocolată şi mov, iar părul roşcat va arăta cel mai bine cu nuanţe de vişină putredă, maro şi bej. Cât despre brunete, ele vor străluci cu ajutorul unui machiaj de seară în nuanţe de roz, mov, indigo şi prună. Apoi alege un mascara maro sau negru, care va da ochilor tăi un aspect deosebit.

Ochii albaştri

Dacă nuanţa ochilor tăi este albastru, creionul şi tuşul de pleoape pot face minuni. Conturarea şi accentuarea colţului exterior al pleoapei îţi alungeşte şi înfrumuseţează forma. Apoi, ai la dispoziţie o întreagă gamă de culori care îţi pot scoate în evidenţă nuanţa ochilor. Poţi să te orientezi spre roz sidefat sau bej, iar pentru a-ţi accentua trăsăturile, foloseşte un fard maro, gri închis sau culoarea cărbunelui. Merită să experimentezi! Iar pentru un machiaj complet, mascara maro şi negru îţi va crea o privire desăvârşită.

Ochii negri

Privirea ta este deosebită, în primul rând, datorită culorii ochilor, care este rară şi mai mult decât atât, se potriveşte cu întreaga gamă de farduri. Pornind de la tonurile de negru la galben deschis şi verde închis, de la albastru intens la violet şi roz pal, ai undă verde la oricare dintre variante. Iar dacă nu ai ochii mici, poţi să încerci un fard gri cenuşiu, albastru marin, maro închis sau auriu. Toate sunt potrivite pentru un machiaj perfect în serile speciale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!