Ce să faci să nu mai ai niciodată păr electrizat

De Bianca Prangate, pe

De multe ori, după ce petreci mult timp aranjându-ți părul, de îndată ce pășești afară te trezești că ți se electrizează de la umezeală. E frustrant și se întâmplă mai des decât am vrea.

Părul absoarbe ușor apa din exterior, dar dacă este hidratat în interior cu uleiuri și balsamuri, atunci nu va mai căuta umezeala din aer – drept urmare, nu se va mai electriza. Așadar, dacă vrei să te asiguri că părul tău rezistă cu brio în fața umidității, trebuie să iei niște măsuri de protecție. Women’s Health are mai multe sfaturi în acest sens.

Alege un șampon fără sulfați

Părul uscat este mai predispus să se electrizeze. Majoritatea șampoanelor din comerț conțin sulfați (mai ales Sodium Lauryl Sulfate – sau SLS), iar acești compuși îți pot usca și mai tare părul. În schimb, poți alege un șampon fără sulfați, din ingrediente naturale, care îți va ajuta părul să rămână hidratat mai mult timp.

Nu mai folosi șampon zilnic

Dacă ai obiceiul să te speli zilnic sau o dată la două zile pe păr, oferă-ți o pauză – mai ales dacă ai părul ceva mai des. „Șamponează-te când ai nevoie”, a sugerat hairstylist-ul Jennifer Macdougall, care lucrează pentru mai multe vedete. „Dacă pot trece două sau trei zile și părul tău încă arată și se simte curat, atunci fă-o. Va fi un stres mai mic pentru părul tău, care va duce la mai puțină electrizare”.

Alege un prosop din microfibre

Atunci când e ud, părul tău e mai predispus să se rupă. Dacă alegi însă un prosop din microfibre, firele se vor usca mult mai rapid și fricțiunea dintre material și păr va fi mai mică, așa că acesta nu se va mai rupe așa de ușor. Din moment ce părul se va usca mai repede, nevoia de a folosi un uscător nu va mai exista – atfel, neaplicând căldură inutilă asupra firului, acesta nu se va mai electriza.

Folosește o mască de păr

Este important să folosești balsam de păr, dar la fel de importantă este și folosirea măștii. O dată sau de două ori pe săptămână, aplică o mască pe întreaga lungime a părului. Este bine să alegi o mască din ingrediente naturale, fără sulfați și parabeni, care să conțină uleiuri hidratante pentru păr, cum sunt cele de argan și de cocos.

Ia-ți o nouă față de pernă

Fețele de pernă din bumbac nu sunt foarte prietenoase cu părul tău. Ele absorb uleiurile naturale ale părului și îl fac mai predispus la electrizare și rupere. În schimb, dacă îți iei o față de pernă din satin, vei avea podoaba capilară hidratată și dimineața va arăta așa cum îți dorești. O altă variantă este să îți iei o bonetă de somn, tot din satin.

Tunde-te în mod regulat

Vârfurile despicate nu doar că oferă aspectul de păr electrizat, ci și își pierd imediat hidratarea. Pentru a le evita, respectă pașii de mai sus și ferește-te de folosirea uscătorului, a plăcii de îndreptat părul și a ondulatorului. Dacă totuși ai fire despicate, singura soluție rămasă este să mergi să te tunzi, pentru că nu există nicio soluție miraculoasă care să le vindece. E ideal să mergi la tuns o dată la șase – opt săptămâni.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!