Cum folosești corect uleiul, balsamul și masca de păr pe timpul verii?

De Dana-Ruxandra Panghe, pe
În timpul verii, atât pielea cât și părul pot fi afectate de razele soarelui și de apa sărată a mării sau de cea cu clor din piscină

.

Citește și: Cum să ai un păr mai suplu și mai mătăsos.

Tocmai de aceea este necesară o îngrijire deosebită din partea ta. Dacă pielea este protejată de creme cu factor înalt de protecție UV, în cazul părului, îngrijirea poate fi și mai riguroasă. „Pe timpul verii, atât părul natural, cât și cel vopsit, suferă și se decolorează. Este foarte important să folosești produsele adecvate: uleiul de păr cu filtru UV și masca de hidratare ce ajută părul să se mențină într-o stare normală“, spune Cristi Pascu, hairstylist.

Citește și: 3 idei cool pentru a-ți aranja părul vara asta.

  1. Uleiurile acționează ca un filtru protector și se aplică întotdeauna pe vârfuri, niciodată pe rădăcină. Le putem aplica pe timpul nopții ca și tratament, iar pe timpul zilei sunt bune în special la plajă pentru că protejează de apa sărată.
  2. Masca de păr intră în profunzime și menține starea de hidratare a firului de păr.
  3. Vara nu este suficient să folosești doar balsamul de păr, deși acesta descurcă firul de păr, însă acționează numai la suprafață. Dacă ai o culoare pretențioasă precum gri, roșu intens sau arămiu intens, nu te baza pe uleiuri sau măști. Nu sunt suficiente, pentru că acțiunea soarelui și a apei sărate este devastatoare, iar culoarea se va duce foarte repede. De aceea, este indicat să ai părul acoperit cu o pălărie atunci când stai la plajă.

Foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro