Cosmetică: Lămâia, izvorul tinereţii pentru pielea ta

De Lumea Femeilor, pe

Ne ajută să ţinem răceala la distanţă, să scăpăm de kilogramele în plus, dar și să redăm strălucirea tenului. Pentru aceste beneficii, dar și pentru cele pe care ţi le vom prezenta în continuare, o desemnăm regina citricelor!
E la îndemâna oricui, are un preţ bun, o aromă revigorantă, dar și… o faţă nevăzută. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, lămâia e la fel de utilă în cosmetică precum e în bucătărie. Ca să te convingi, fă următorul test: bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, un pahar cu apă călduţă în care ai stors o jumătate de lămâie. În mai puţin de două săptămâni, vei observa că pielea ta a devenit mai strălucitoare.

Acidă, dar bună

Lămâile conţin două tipuri de acizi: acidul citric, ce acţionează asupra straturilor superioare ale pielii, și acidul malic, ce penetrează straturile mai profunde. Această asociere reușită ajută, pe de o parte, la îndepărtarea celulelor moarte și, pe de alta, la reînnoirea celulară. Este motivul pentru care multe companii au introdus extractul de lămâie în compoziţia produselor de peeling.

Vitamina C, din plin

Un adevărat izvor al tinereţii, vitamina C conferă strălucire și curăţă delicat pielea: ștergând punctele negre, coșurile, dar și ridurile fine. Dacă  porii dilataţi îţi dau bătăi de cap, șterge-ţi faţa cu o felie de lămâie. Cum citricele au și un efect astringent, porii vor dispărea imediat, ca prin minune. Din păcate, însă, acest efect este temporar.

De la pulpă, la coajă, totu-i preţios

Coaja de lămâie rasă înlătură aspectul inestetic al bătăturilor. Iată cum trebuie să procedezi: seara, așază o compresă cu lămâie rasă pe zona res-pectivă și las-o să acţioneze pe parcursul nopţii. Poţi înlocui chiar și lo-ţiunea tonică: freacă încet cojile pe faţă, evitând zona sensibilă a ochilor și cea din jurul gurii. La final, masează-ţi tenul cu o cremă hidratantă.
De ce să bei apă caldă cu lămâie
Decolorant natural

Vrei să îţi deschizi un pic culoarea părului?Aplică pe păr sucul de la o lămâie şi apoi expune-te la soare timp de o oră. La final, spală-te cu un şampon delicat.
Curăţă şi lustruieşte

Nu numai că te scapă de mătreaţă, dar lămâia le este utilă și celor care vor plete cât mai strălucitoare. Limpezește-ţi părul cu un amestec alcătuit din apă rece și sucul de la o lămâie. În plus, pletele vor căpăta aroma proaspătă a lămâii.
DESERT: Tartă cu mure şi cremă de lămâie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro