Vremea 11 decembrie 2018. Lapoviță și ninsori în toată țara

De Oana Dinu, pe
Vremea 11 decembrie 2018 anunță lapoviță și ninsori în aproape toate regiunile. Temperaturile sunt în scădere treptată. 

Vremea 11 decembrie 2018 vine cu vreme mai rece decât în zilele precedente, lapoviță și ninsori. Maximele se vor încadra între 0 și 7 grade, iar minimele vor coborî până la -7 și 1 grad Celsius, conform ANM.

Vremea 11 decembrie 2018 în țară

În Maramureș sunt semnalate condiții de ninsoare slabă, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorilor de 0 – 2 grade. Noaptea valorile termice se vor încadra între -4/-2 grad. Tendința este de scădere a temperaturilor în următoarea perioadă, astfel că, spre jumătatea lunii decembrie regimul termic diurn va varia între o și 2 grade, iar cel nocturn va scădea până la -6 grade.

În Crișana, marți se anunță precipitații sub formă de lapoviță, cu valori termice maxime de 0 – 4 grade și minime ce se vor încadra în jurul valorilor de -3 – 0 grade Celsius. În această zonă se va răci continuu, astfel că maximele nu vor mai depăși 0 grade. Nopțile vor fi tot mai reci, cu temperaturi ce vor ajunge în jur de -6 grade.

În Banat prognoza meteo arată cer înnorat și precipitații sub formă de lapoviță, dar maxime ce vor ajunge în medie la 3– 5 grade. Regimul termic nocturn se va situa în jurul valorilor de -2/0 grade Celsius. Urmează o scădere treptată a temperaturilor, până la valori de 0 grade ziua și o medie de -10 grade noaptea.

În Transilvania se anunță ninsori slabe. Media maximelor se va situa în jurul valorilor de -1/4 grade, iar cea a minimelor se va încadra între -7 și -1 grad Celsius. Temperaturile vor scădea treptat și continuu până în jurul valorii de -2 grade pe timp de ziuă și -10 grade pe timp de noapte.

Și Oltenia, ziua de marți aduce condiții de lapoviță. Maximele se vor încadra în jurul valorilor de 3 -7 grade. Minimele vor coborî până la -5/0 grade. Conform meteorologilor, se vor semnala scăderi accentuate ale temperaturilor. Valorile termice diurne vor ajunge în jurul valorii de 0 grade, iar minimele până la valoarea medie de -6 grade.

În Muntenia, cerul va fi acoperit de nori și sunt semnalate condiții de lapoviță, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorilor de 1 – 4 grade Celsius. Minimele vor coborî luni până la -6/0 grade. Temperaturile medii diurne vor scădea treptat până la valoarea de o grade, iar cele nocturne până la -6 grade.

Și în Dobrogea sunt condiții de precipitații sunb formă de lapoviță, iar media valorilor termice diurne va varia între 3 și 6 grade. Minimele vor coborî în jurul valorilor de -3/1 grad Celsius. Se va răci și în această zonă, astfel că, spre jumătatea lunii decembrie sunt prognozate valori de 0 grade pe timp de zi. Minimele vor fi ușor negative, situându-se în jurul valorilor de -2/-4 grade.

În Moldova se anunță cer variabil, cu maxime ce vor varia în jurul valorilor de 2 și 5 grade Celsius și minime ce se vor încadra între -7 și -3 grad. Se așteaptă valori termice mai scăzute și în această regiune. Maximele vor ajunge de la o medie de -4/-2 grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de -8 grade.

Vremea 10 decembrie 2018 la munte

La munte se așteaptă ninsori pe tot parcursul zilei de marți, cu maxime ce se vor încadra în jurul valorilor de -1/-3 grade Celsius și minime ce vor coborî până la -9/-8 grade. Temperatura maximă va marca o scădere treptată, până în jurul valorii de -7 grade, iar nopțile vor fi tot mai reci, cu valori medii de -12/-10 grade.

Vremea 10 decembrie 2018 în București

În București, cerul va fi parțial înnorat și se vor semnala condiții de lapoviță și ninsoare. Temperatura maximă va avea în medie 3 grad, iar cea minimă -3 grade. Spre jumătatea lunii decembrie cresc șansele de precipitații ce se vor transforma în ninsoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!