„Vindem mărțișoare. Construim un teatru” – Târg de mărțișoare cu autograf de la unii dintre cei mai îndrăgiți actori români

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 22 februarie 2021, 11:12

Pe 27, 28 februarie și 1 martie, artiștii ctitori Grivița 53 ( Oana Pellea, Marius Manole, Maia Morgenstern, Marian Râlea, Rodica Mandache, George Ivașcu și alții) împreună cu Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului Grivița 53 – primul teatru construit împreună, vor fi prezenți la târgul de Mărțișor de la Muzeul Țăranului Român, între orele 10 – 17, unde vor vinde cărămizile mărțișor, cărămizile simbol, cu autograf pentru toți cei care doresc să se alăture și să ia parte la cea mai provocatoare aventură culturală a acestui moment: construcția teatrului Grivița 53.

Proiectul Teatrului Grivita 53 s-a născut în 2017, din inițiativa regizoarei Chris Simion – Mercurian. Cu banii câștigați din vânzarea casei moștenite de la bunica sa, Chris a cumpărat terenul de pe Calea Griviței 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. Ultimul demers similar i-a aparținut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. Acest lucru se întâmpla în 1946.

„Vindem mărțișoare. Construim un teatru”

Campania de strângere de fonduri are mai multe etape și se va întinde până la finalul anului 2021, atunci când sperăm să avem suma necesară construirii teatrului și începerii șantierului. Prima etapă a campaniei demarează cu ajutorul inițiativei „Vindem mărțișoare. Construim un teatru”. Mărțișoarele unicat, în număr de 1.000, sunt create manual de copiii de la Galeria Basil.

Acestea sunt modelate sub forma unor cărămizi și, pentru a le da o valoare sentimentală, ele poartă autograful celor ce sunt și ctitori ai proiectului: Marian Râlea, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, George Ivașcu, Rodica Mandache, Sanda Manu, Ilona Brezoianu, Tudor Istodor, Vlad Logigan, Maria Miu, Iuliana Vîlsan, Medeea Marinescu, Crina Semciuc, Antoaneta Cojocaru, Mirela Zeta, Corina Moise, Dan Rădulescu, Vlad Zamfirescu, Chris Simion – Mercurian și mulți alții. Acestea pot fi achiziționate din orice colț al țării prin precomandă la adresa de e-mail [email protected] sau la telefonul 0727.100.856.

Citește și: Chris Simion – Mercurian, despre pandemie și vindecarea de cancer: „Viața este pe zile”

Marian Râlea – „Grivița 53 – primul teatru construit împreună nu este despre troc. Îmi dai – îți dau. Este despre încredere. Încrederea că vom construi ceea ce spunem. E un cec în alb pe care îl cerem… riscant dar curajos. Sunt multe argumente pentru care ai putea investi banii de-o cărămidă în altceva. Dar și mai multe argumente pentru care să te alături Griviței 53.”

Maia Morgenstern – „Mortarul cu care legăm cărămizile Grivița 53 este sufletul fiecăruia.”.

Oana Pellea – „Povestea noastră nu este despre un imobil, ci despre ceea ce suntem și lăsăm în urmă.”

Marius Manole – „În această poveste toți suntem la fel și demersul ne aparține în mod egal. Cărămidă cu cărămidă, om cu om, construim un teatru de care avem nevoie, un teatru al nostru, al tuturor.”.

Chris Simion – Mercurian – „Este rândul nostru să lăsăm moștenire generațiilor următoare nu doar un edificiu cultural, ci un exemplu de a fi împreună. Scriem o poveste unică. E primul teatru care se naște astfel. Ne unește spiritul, atitudinea și bucuria de a construi, dorința de a lăsa ceva esențial în urmă. Dacă un om ne-ar da acum toți banii pentru a construi acest teatru, n-ar avea valoarea și energia fiecăruia dintre voi care vă alăturați și deveniți ctitori.”

În paralel cu inițiativa „Vindem mărțișoare. Construim un teatru”, continuă vânzarea cărămizilor ctitor G53.

“Pentru ca această campanie să ne ofere la final teatrul… trebuie să ne strângem 33.000 de ctitori. 1 cărămidă ctitor este 53 Euro și este egalată de 5 cărămizi – mărțișor, un mărțișor este 53 lei. Este singurul mărțișor care nu expiră și singura cărămidă care nu se sparge. Materialul din care este făcută este același cu care sunt făcute visurile noastre. Împreună chiar putem să reușim”, a mai spus Chris Simion – Mercurian. Le puteți achiziționa de pe site-ul grivița53.ro.

Cea de-a doua etapă a proiectului va începe în luna aprilie / mai și va fi o surpriză vizuală de neuitat.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!