V for Verde, târgul minţilor deschise

De Revista Unica pe

Târgul ‘V for Verde’, ce se va desfăşura între 28 şi 29 septembrie, este un manifest activ pentru o viaţă sănătoasă, trăită cu pasiune şi energie. Te invităm să citeşti un interviu cu Larisa Petrini, Ambasador Jamie Oliver în România şi invitat-special al târgului.

Târgul se adresează tuturor celor care se bucură de viaţă în orice moment şi petrec timp de calitate alături de familie şi prieteni. Vizitatorii celei de-a doua ediţii vor avea parte de multe surprize, vor putea câştiga multe premii „verzi” şi se vor bucura de atmosfera inedită alături de peste 50 de expozanţi atent selecţionaţi care îi vor întâmpina cu delicatese şi bunătăţi bio, produse alimentare slow food şi raw food, cosmetice organice, ateliere de gătit, workshop-uri, colecţii de modă green chic fashion şi haine preloved, precum şi produse eco deco, realizate din materiale reciclate şi alternative.

1. Cum se reflectă în viaţa ta, zi de zi, ideea de stil de viaţă sănătos (de exemplu, faci sport în fiecare zi, consumi doar produse naturale)?

Una dintre cele mai importante resurse de care dispunem este timpul. Acesta trebuie gestionat cât mai eficient astfel încât să te poţi bucura relaxat de fiecare zi.

De câţiva ani acord mult mai mult timp lucrurilor cu adevărat importante din viaţa mea. Am învăţat să elimin şi să refuz false tentaţii sau activităţi contraproductive, să câştig ore suplimentare în decursul unei zile şi să mă concentrez pe un număr limitat de priorităţi. Cea mai importantă schimbare este aceea că de un an de zile mă trezesc foarte devreme. Îmi încep fiecare zi la ora 5 şi termin spre ora 22. Lucrez 9 ore pe zi şi încerc să-mi dedic câte 6 ore doar pentru mine şi familia mea. De câţiva ani, sunt adepta unui stil de viaţă sănătos şi cât mai natural. În toţi aceşti ani, m-am documentat despre beneficiile alimentaţiei sănătoase şi am decis să continui pe acest drum pentru binele meu şi al familiei mele. Consum alimente naturale şi am renunţat la produsele procesate. Am descoperit astfel că piaţa este un loc în care poţi face alegeri foarte bune când este vorba de alimente proaspete. Alerg în fiecare dimineaţă în parc (cel puţin 7 luni pe an), fac yoga şi merg din când în când la scrimă. Un stil de viaţă sănătos fără o bună stare de spirit nu este complet, aşa că după orele de muncă mă deconectez petrecând timp de calitate cu băieţelul meu, fie în parc, fie pregătind împreună cina.

2.    Fetele din ziua de astăzi ţin tot felul de diete, unele chiar foarte dure. Ai trecut şi tu prin această etapă, ai fost o adolescentă care ţinea cu orice preţ la siluetă?

Recunosc că au fost momente în care am încercat diete, însă am abandonat repede. Cred mai degrabă în rezultate care se văd odată cu schimbarea stilului de viaţă şi adoptarea unui meniu echilibrat în fiecare zi. Ţin o zi pe săptămână post cu lichide (sucuri de legume şi fructe, supe, ceaiuri şi apă) pentru a da sistemului digestiv o pauză, am redus la jumătate cantitatea de carbohidraţi din meniu, am eliminat aproape în totalitate dulciurile şi alimentele sărate.

3.    Când ar trebui să înceapă educaţia pentru un stil de viaţă sănătos şi care sunt primele reguli pe care i le-ai transmis (i le vei transmite) copilului tău?

Educaţia pentru un stil de viaţă sănătos trebuie să înceapă cât mai devreme posibil. Suntem în era informaţiei, avem resursele foarte aproape de noi. Astfel, ca părinte, trebuie să ne informăm corect despre principiile unui stil de viaţă sănătos pentru copiii noştri. Este vorba de educaţia noastră, dar şi a celor mici. Trebuie să încercăm să ne disciplinăm programul de cumpărături şi să ne optimizăm lista de alimente. Băiţelul meu este implicat în mai toate sesiunile de cumpărături şi gătit şi participă împreună cu mine la evenimentele organizate de mine pentru Food Revolution. Foarte adesea stoarce sau trece prin blender singur legumele şi fructele pe care le bea mai apoi, alege reţete pe care le încercăm împreună şi participă în fiecare duminică la planificarea meniului săptămânal.

4.    De ce ai luat decizia de a urma cursuri de nutriţie la “Institute for Integrative Nutrition” şi la Cornell University?

Cornell University şi ”The Institute of Integrative Nutrition” sunt două dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume. Ambele oferă cursuri complete în domeniul nutriţiei şi alimentaţiei sănătoase. La final de drum, din poziţia de ”Certified Holistic Health Coach”, îmi propun să conving cât mai mulţi oameni să adopte un stil de viaţă sănătos, cu atenţie specială pe copii şi tineri.

5.    Eşti invitata-specială în cadrul târgului V for Verde. Cum te-ai implicat în acest proiect şi de ce ai recomanda acest eveniment?

Particip la ‘V for Verde’ cu mult entuziasm şi cu dorinţa de a explica unui public interesat câteva din principiile unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Beneficiile pe care le aduce copiilor o alimentaţie sănătoasă vor fi împărtăşite în două sesiuni dedicate părinţilor, în timp ce copiii vor participa la sesiuni demonstrative de gătit.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro