Fără o tură cu sania sau patinele parcă nu e iarna iarnă. Nici schiurile n-ar trebui să îţi lipsească din picioare anul ăsta, dar află că snowkitingul şi zborul cu paranata…
…sunt ultimele fiţe în materie de sporturi extreme pe care ar trebui să le încerci.
Iată ce distracţii şi sporturi de iarnă poţi încerca iarna asta şi unde le poţi practica.
Pe schiuri
Pârtiile de la Sinaia, Predeal, Poiana Braşov, Bâlea sau cele din Maramureş sunt deja pline de primii turişti care bătătoresc zăpada încă de la prima ninsoare.
Deloc dificil, dar extrem de antrenant, schiul îţi va pune adrenalina în mişcare şi te va ajuta cum să rămâi cu picioarele pe pământ, la propriu. Chiar dacă este prima dată când îţi pui schiurile în picioare, după câteva ore de instrucţie, fii sigură că vei zbura pe pârtie până la epuizare.
Află cât te costă să schiezi pe pârtiile din ţară şi cât te costă echipamentul de schi.
Săniuşul rămâne cea mai frumoasă distracţie a copilăriei pe care nici să nu te gândeşti să o ocoleşti iarna. În plus, este şi cea mai ieftină distracţie, fie că îţi cumperi sania, fie că o închiriezi.
Te poţi aventura cu sania pe orice pârtie din ţară pentru că peste tot găseşti centre de unde poţi închiria dacă nu ai una.
Chiar dacă ai impresia că este mai mai puţin periculos, sania îţi poate şi ceva rezerva senzaţii tari nebănuite. Dar prima lecţie o ştii deja: ia hamurile în mână, ocoleşte copacii şi… pâââârtie!
Zborul cu parapanta
Iată una dintre cele mai captivante experienţe pe care le poţi trăi dacă alegi să zbori cu parapanta. Zborul cu parapanta a început să facă furori în ultimii ani, aşa că dacă vrei să întinzi propriile limitele ale adrenalinei, nu rămâne decât să îţi iei inima în dinţi şi să te lase buzunarul.
În Poiana Braşov, în Parâng sau la Bunloc, parapanta atrage tot mai mulţi amatori, şi novici şi mai avansaţi, în escapade palpitante.
Dacă te tentează să ridici distracţia la cele mai înalte cote, în cazul ăsta la 200 de metri, trebuie să îţi programezi mai întâi orele de zbor şi să te interesezi de instructorii disponibili în zona în care vrei să mergi pe site-ul Asociaţiei de Zbor Liber din România, asta pentru că nu există centre de sine stătătoare în staţiunile montane.
Aici găseşti numerele de telefon şi adresele de e-mail ale fiecărui instructor atestat. Orele de zbor costă între 30 şi 50 de euro şi sunt incluse instructajul şi echipamentul de zbor.
Vezi ce alte distracţii nu trebuie să ratezi iarna asta.