Şocant: Top 5 produse alimentare false made in China

De Diana Zagrean pe

Orez din plastic

Dacă ouăle din gelatină sunt relativ comestibile şi, deşi provoacă greţuri şi probleme digestive, nu sunt chiar periculoase, orezul din răşini industriale poate duce la probleme majore de sănătate.
Upă rapoarte îngrijorătoare primite din Singapore, mai multe fabrici de împachetare a orezului din China au fost vizitate de autorităţi. În unele cazuri, în loc să împacheteze orez, fabricile respective produceau boabe false de orez din răşini industriale (bobiţe de plastic), cartofi sau cartofi dulci.
Orezul fals din China arată absolut identic cu cel natural, doar că la fierbere, în loc să se umfle, boabele de orez fals rămân tari şi relativ mici.

Carne de vită din…porc

Carnea de vită este mai scumpă decât cea de porc oriunde în lume. Dovada cea mai grăitoare vine tot din China, unde ingenioşii fermieri s-au gândit că cea mai bună legumă este porcul şi că acesta se poate transforma miraculos în …vită.
În doar 90 de minute de marinat, carnea de porc tratată cu coloranţi, conservanţi şi aromă de carne de vită devine…carne de vită, mânzat sa viţel.
Lăsând la o parte faptul că muşchiul de vită are altă consistenţă şi altfel de fibre decât ceafa de porc, se pare că multă lume a cumpărat vita cu..rât.
Specialiştii spun că substanţele folosite sunt atât de toxice, încât pot duce la cancer, malformaţii şi chiar moarte prin otrăvire, dacă respectiva carne este consumată pe termen lung.
Pe lângă aceste produse, chinezii au mai reuşit să producă în mod artificial: tăiţei din ceară, sendvişuri din carton, sare industrială în loc de sare gemă sau de mare şi gogoşi reciclate (gogoşile expirate erau duse înapoi la fabrică, amestecate cu aluat proaspăt într-un malaxor şi reintroduse în uz ca şi gogoşi proaspete).
Citeşte şi Scârbos: Top 4 băuturi horror. Cine poate bea aşa ceva?
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2