Se schimbă buletinele de identitate! Cum vor arăta noile documente

De pe
Schimbarea buletinelor de identitate este o măsură propusă de Comisia Europeană. Aceasta ar vrea ca pe noile cărți de identitate din Uniunea Europeană să fie introduse datele biometrice, amprente și imagini faciale.

Comisia Europeană a propus obligativitatea introducerii datelor biometrice pe cărțile de indentitate din Uniunea Europeană pentru a combate folosirea documentelor false de către infractori şi de terorişti, potrivit Mediafax.

„Comisia Europeană propune îmbunătăţirea elementelor de securitate ale cărţilor de identitate ale cetăţenilor UE (…). În contextul în care aproximativ 80 de milioane de europeni nu au cărţi de identitate care să poată fi scanate deoarece nu au elemente biometrice de identificare, obiectivul este blocarea utilizării documentelor false de către terorişti şi infractori de drept comun care vor să ajungă din state extracomunitare în spaţiul UE”, anunţă Comisia Europeană.

Potrivit datelor furnizate de Agenţia UE pentru protecţia frontierelor, România se situează pe primul loc în clasamentul falsificărilor, urmată de Italia și Grecia.

„Securitatea a fost una dintre priorităţile actualei Comisii Europene încă din prima zi. Continuăm să susţinem eforturile statelor membre de a proteja mai bine cetăţenii şi de a le garanta drepturile. Astăzi, intensificăm acţiunile pentru a-i lipsi pe infractorii de drept comun şi pe terorişti de instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a comite delictele, respectând angajamentul în sensul unei Uniuni Europene care să ofere protecţie”, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

De curând, Casa Națională de Asigurări de Sănătate  a anunțat că românii vor avea noi carduri de sănătate.

Citește și:

Un simplu test de urină ne-ar putea ajuta pe viitor să depistăm cancerul

Legea care permite bolnavilor să-și recupereze banii cheltuiți în spitale

 

 

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită