Ce trebuie să ştii dacă pleci în vacanţa de iarnă în străinătate

De Nicoleta Galeteanu, pe

Dacă ai ales să îţi petreci sărbătorile de iarnă la schi în Austria sau pe plaja din Grecia nu îţi mai rămâne decât să aştepţi vacanţa mult visată. Dar, chiar dacă scapi de…
 …restricţiile de program, înainte să te urci în avion, ar fi bine să iei în calcul regulile de călătorie.

Italia, Austria sau Turcia îşi sfătuiesc turiştii să respecte obiceiurile şi regulile lor, pe care bine ar fi să le ai şi tu în vedere dacă nu vrei să ai parte de surprize neplăcute în vacanţă.

Iată câteva destinaţii unde regulile de călătorie sunt literă de lege.

Austria

Dacă alegi să mergi la schi în Austria, ai grijă că drumurile sunt adesea închise din cauza ninsorilor abundente. Aşa că înainte să o iei din loc, interesează-te de starea drumurilor şi restricţiile de circulaţie din regiunea în care vrei să mergi.

Doua dintre staţiunile mai puţin accesibile în astfel de condiţii sunt Tirol sau Karntner. De asemenea, dacă mergi cu maşina este obligatoriu să ai anvelope de iarnă în perioada 1 noiembrie – 15 aprilie, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În cazul în care mergi in vizită la cineva, nu se oferă crizanteme, garoafe, trandafiri sau crini, dar poţi alege o sticlă de vin sau whiskey.
Dacă mergi însoţită, este bine de ştiut că bărbaţii străini nu sarută niciodată mâna unei austriece.

În schimb, este o dovada de respect să vorbeşti cu cineva privindu-l în ochi şi niciodată cu mâinile în buzunar.

Italia

Mai puţin ospitalieri cu românii, italienii au şi ei regulile lor, însă MAE recomandă în mod special turiştilor să evite certurile cu aceştia şi să adopte un comportament cât mai discret.

De aseamenea, dacă alegi să călătoreşti cu trenul nu uita să compostezi biletul la dispozitivele plasate de regulă la capătul peronului, altfel biletul nu este valid şi te vei trezi cu amendă.

Dacă vrei să oferi un cadou, evită să duci crizanteme care sunt potrivite doar la înmormântări. O ciocolată bună sau un lichior de calitate sunt cadouri perfecte, dacă nu le ambalezi în hârtie neagră, aurie sau violet.

Ai face bine să nu refuzi niciodată un italian care te invită să rămâi la cină, iar dacă nu ai găsit nicio scuză valabilă, nu îţi turna singură în pahar. Nici nu te ridica de la masă când ceilalţi încă mănâncă.

Iar fructele se mănâncă tot cu furculiţa şi cuţitul.

Informează-te despre regulile din Turcia sau Egipt pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!