Ce vedem în weekend la TV

De TVmania pe

Vinerea aceasta, la Diva Universal le putem vedea pe „Fetele Gilmore”. Sâmbătă, film de Oscar despre viaţa lui „Edith Piaf” cu talentata Marion Cotillard în rolul divei.
Duminică seară, tot femeile rămân la putere: Salma Hayek şi Penélope Cruz sunt „Banditele”.

Vineri:

Părinţi şi copii, 20.00, Diva Universal: Rory se pregăteşte pentru prima ei zi la liceul Chilton. În dimineaţa în care fata trebuie să se prezinte la cursuri, Lorelai, mama lui Rory, doarme până târziu. Lorelai realizează că nu mai are timp să-şi ia hainele de la spălătorie şi poartă un tricou roz şi un şort, spre nemulţumirea lui Emily şi a lui Rory. La şcoală, Rory are o confruntare cu Paris Geller, care vede în ea o rivală. Emily vrea să instaleze o conexiune de internet la Lorelai acasă fără a-i cere în prealabil permisiunea.
 
Sâmbătă:

La vie en Rose, 22.00, Pro Cinema: Marion Cotillard („Iubeşte-mă, dacă poţi!”, „Peştele cel mare”) o întruchipează pe Edith Giovanna Gassion, cea devenită mai târziu Edith Piaf. Actriţa a fost răsplătită pentru rol la numeroase festivităţi printre care la Oscar, BAFTA, César şi Globurile de Aur.

Abandonată de tatăl ei, un circar sărac din Paris, şi crescută într-un bordel, tânăra Edith este descoperită în 1935, cântând pe stradă, de către Louis Leplée (Gérard Depardieu), proprietarul unui club de noapte. Acesta o convinge să cânte pe scenă, în ciuda timidităţii fetei, şi îi schimbă apoi numele în La Môme Piaf („Puiul de vrabie”). Cântăreaţa cunoaşte faima atât în ţară cât şi peste ocean însă, tragedia o urmăreşte chiar şi la maturitate. Mai mult, după un accident de maşină, Edith devine dependentă de morfină şi mai târziu suferă din cauza cancerului.

Pe lângă premii la alte categorii la Oscar, César şi BAFTA, filmul a mai primit nominalizări la Festivalul Internaţional de la Berlin şi la European Film Awards. Pentru a semăna cât mai bine cu Edith Piaf, Cotillard şi-a ras sprâncenele (care au fost mai apoi trasate cu creionul) şi o parte din linia părului. Regizorul Olivier Dahan a scris scenariul având-o în minte pe actriţa franceză în rolul cântăreţei.

Duminică:

Banditele, 20.00, Antena 1: Salma Hayek şi Penélope Cruz interpretează rolurile Sara, respectiv Maria, ai căror taţi, unul bancher şi celălalt fermier, au fost ucişi de Tyler Jackson (Dwight Yoakam), care jefuia bănci. Ca răzbunare, cele două jură să îl învingă pe Tyler cu propriile sale arme: adică să fure toţi banii înaintea lui.

Mai multe recomandări şi un program TV complet găsiţi pe site-ul TVmania

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro