Prințul Charles se temea de divorț, înainte de căsătoria cu Diana

De Mihaela Dobre pe
Moștenitorul tronului Marii Britanii era reticient în fața ideii de divorț cu 11 luni înainte de căsătoria cu Diana, așa cum reiese dintr-o scrisoare pe care Prințul Charles a scris-o în iunie 1980.

Citește și – Ce i-a spus prinţul William mamei lui, Diana, când ea a pierdut titlul de prinţesă

Epistola pe care fiul Reginei Elisabeta a II-a a scris-o de mână, pe o coală de hârtie cu antetul Castelului Windsor și lungă de șapte pagini, i se adresa unei angajate a consulatului britanic din Montreal, pe nume Janet Jenkins, cu care Charles a avut o relația în 1975

„Sper sincer că v-ați revenit din ceva atât de traumatizant ca o căsătorie și un divorț într-o perioadă atât de scurtă de timp. Din fericire ați descoperit greșeala la timp și nu ați apucat să întemeiați o familie.A întemeia o familie și a face o asemenea greșeală este un lucru care mă îngrijorează profund”, spunea Prințul Charles într-unul din pasajele scrisorii.

Scrisoarea face parte dintr-o serie de șase scrisori pe care moștenitorul coroanei britanice i le-a trimis lui Janet Jenkins și care au fost vândute la licitație pentru suma de 3.900 de dolari.

Prinţul Charles a cunoscut-o pe Diana Spencer în 1977, în timp ce se întâlnea cu Sarah, sora acesteia. Cu toate că prinţul nu părea să fie foarte îndrăgostit de Diana, acesta a cerut-o în căsătorie pe 6 februarie 1981, iar câteva zile mai târziu anunţul a fost făcut public. Căsătoria a avut loc pe 29 iulie 1981 la Catedrala St Paul, în locul tradiţionalei Westminister Abbey, mult prea mică pentru cei 3500 de invitaţi) şi a rămas în paginile ziarelor drept „o nuntă de basm”, fiind urmărită de o lume întreagă.

La sfârșitul anilor ’80, mariajul lor a intrat în impas, după ce în viața cuplului regal a mai apărut un personaj – Camilla Parker-Bowles. Acest fapt a stârnit iritarea Dianei care a început să-şi acuze soţul de infidelitate. În replică, Charles afirma despre Diana că ar fi instabilă şi temperamentală.

Căutând o soluţie la impasul mediatic în care se afla Casa Regală Britanică, Regina Elisabeta a trimis în decembrie 1995 câte o scrisoare lui Charles şi Dianei prin care le cerea să divorţeze. După divorţ, Charles a continuat relaţia pe care o avea cu Camilla, în ciuda rezervei manifestată de Regină, dar şi a protestelor venite din partea societăţii britanice. Diana, în schimb, a beneficiat de o popularitate imensă, viaţa sa fiind mereu în atenţia tabloidelor. Aceasta s-a datorat campaniilor sale umanitare, în special a celei dusă împotriva minelor antipersonal, initiativă care avea să îi aducă un premiu Nobel după decesul său.

Totuşi, mult mai atractive pentru ziarele de scandal au fost legătura amoroasă pe care prinţesa a avut-o cu Hasnat Khan, un chirurg pakistanez musulman. Diferenţe dintre cei doi, inclusiv bariera religioasă au determinat-o pe Diana să pună capăt relaţiei. Î

n iulie 1997, l-a cunoscut pe Dodi Al-Fayed, fiul unui important om de afaceri egiptean. Viaţa prinţesei Diana s-a sfârşit brusc în noaptea de 31 august a aceluiaşi an, când maşina în care se afla împreună cu Dodi a fost implicată într-un accident într-un tunel din Paris.

Citește și – 20 de ani fără Lady Di. Cum vor să o omagieze William și Harry

Foto – Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO

EXCLUSIV. Noi începuturi pentru Anna Lesko. Artista își renovează complet casa. VIDEO