Portretul-robot al iubitorului de pisici

De Laura Davidescu pe
Un studiu realizat în 2020 de către Purina ProPlan dezvăluie date interesante despre deținătorii de pisici din mediul urban din țara noastră.

Concluziile studiului arată că 4 din 10 orășeni își împart locuința cu una sau mai multe pisici, media fiind de 1,7 pisici/familie iubitoare de feline. Pisicile nu sunt mofturoase în privința tipologiei proprietarilor, ei fiind de toate vârstele și de ambele sexe. Totuși, 90% dintre pisici se află în casele unor cupluri sau familii. În plus, deținerea acestor animale de companie este văzută ca o responsabilitate, iar majoritatea proprietarilor are studii medii sau superioare (92%, respectiv 76%).

Peste jumătate dintre pisicari au ales să sterilizeze animalele, iar 60% dintre ei folosesc și hrană dedicată pisicilor sterilizate. Astfel, 56% dintre proprietari spun că și-au sterilizat pisica pentru a preveni gestația, 50% pentru a evita un comportament nepotrivit, 34% pentru a împiedica apariția unor boli, 31% au respectat sfatul veterinarului, iar 26% pentru a nu administra tratamente hormonale.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Studiul a fost realizat în luna martie pentru gama PURINA® PRO PLAN® STERILIZED, gamă de nutriție destinată special pisicilor sterilizate.

Sursa foto: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro