Cât costă să mergi la Carnavalul de la Rio (video)

De Nicoleta Galeteanu, pe

Pe ritmuri de samba şi bossa-nova, Rio de Janeiro se pregăteşte de cel mai mare festival brazilian şi unul dintre cele mai spectaculoase din lume.
Timp de patru zile (5-9 martie), distracţia de pe plajele din Copacabana se mută în cel mai cosmopolit oraş al Braziliei, când Rio de Janeiro devine Capitala Mondială a sambei.

Numai că oricât ţi-ar sta gândul la caipirinha, costul unui sejur în „Capitala braziliană” este dinainte ameţitor, deşi preţul este justificabil în condiţiile în care numai biletul de avion costă începând de la 800 de euro.

Ca atare, sejururile de 7-10 zile pornesc de la 2000 de euro pentru cine vrea să guste distracţia oraşului în plină atmosferă exuberantă a carnavalului.

La agenţia Lup Travel, un sejur last minute de 7 zile în Rio de Janeiro, în perioada 3 – 10 martie, te costă 2165 euro, dar cu toate taxele incluse, de la bilet de avion şi până la taxe de aeroport şi mic-dejun, iar la Explore Travel un sejur asemănător, în aceeaşi perioadă, costă 2098 euro sau 1378 euro, dacă preferi un loc în cameră dublă la Hotel Mirador Copacabana.

Preţul include biletul de avion cu compania Air France, tur-retur, cazarea, mic-dejun şi asitenţa turistică în Rio de Janeiro.

Dintre ofertele agenţiilor, sejururi mai ieftine de 2080 de euro nu găseşti, cea mai accesibilă fiind disponibilă la Queen Travel care îţi propune şi o vacanţă prelungită de 9 zile. Preţul include biletul de avion Bucureşti -Salvador da Bahia dus-întors, taxele de aeroport, cazarea (8 nopţi la hotel), mic-dejun şi transferurile necesare, precum şi asitenţa turistică.

Carnavalul de la Rio de Janeiro – istorie şi tradiţii

Cel mai faimos carnaval brazilian datează din secolul 16, din timpul colonizărilor de către europeni. În anul 1502, portughezii fondează pe malul Atlanticului un mic sat, pe care îl numesc Rio de Janeiro, iar în anii cce urmează coloniştii aduc aici obiceiurile europene, printre care şi ideea de Carnaval. La rândul lor, sclavii negri din Africa îşi aduc contribuţia la cultura spectacolului, rezultatul fiind cel mai faimos carnaval din lume.

Timp de 4 zile, cele mai prestigioase şcoli de samba din oraş defilează pe imensa arenă sambodrom cu peste 5.000 de dansatori profesionişti de samba şi zeci de care alegorice.

În fiecare an şcolile aleg o temă diferită pentru spectacolul propriu, în funcţie de care dansatorii se costumează şi îşi pregătesc programul artistic. Dansatorii se dezlănţuie pe Sambodrom într-un maraton al rezistenţei fizice, de la ora 21.00 până în zorii zilei următoare.

Spre deosebire de carnavalul de pe străzi, la care participarea este gratuită, pentru parada şcolilor de samba turiştii, trebuie să scoată bani frumoşi din buzunar, însă investiţia merită.

Urmăreşte spectacolul Carnavalului de la Rio de Janeiro, captat în cele mai frumoase imagini!

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!