O nouă metodă de înșelăciune circulă pe internet. Oricine poate cădea în capcană

De Oana Dinu, pe
Un nou tip de înșelătorie telefonică circulă pe internet și oricine poate cădea foarte ușor în capacană. La ce trebuie să fie atenți românii dacă primesc un astfel de email.

Când vine vorba de metode de escrocherie, oamenii par a fi din ce în ce mai inventivi. Cum internetul a devenit indispensabil pentru majoritatea dintre noi și foarte multe persoane folosesc zilnic căsuța de email, lucrurile se simplifică pentru cei care vor să facă bani în mod ilicit.

Un bărbat din Pitești a avut parte de o o astfel de „surpriză” atunci când, printre email-urile primite a găsit și o citație de la Tribunalul București, prin care i se cerea să se prezinte la un proces în calitate de pârât. Adresa conținea și două numere de telefon la care bărbatul putea suna pentru informații suplimentare: 0727656979 şi 0720396759, scrie adevărul.ro.

Piteșteanul a căutat imediat pe site-ul oficial al instituției publice în ce speță a fost citat, dar nu a găsit absolut nimic. I-a atras atenția și numărul dosarului care nu conţinea cifrele aferente vreunei instanţe, aşa cum ar fi fost normal.

Acesta a încercat să verifice pe internet cui îi aparțineau cele două numere de telefon și a rămas surprins să afle că erau ale unui site de escorte. Potrivit informațiile din social media, la acestea ar răspunde o brunetă pe numele de scenă Carla.

De fapt, acestea erau numere cu suprataxă, raportate ca fiind „capcane cost”. Persoanele care primesc astfel de emailuri nu trebuie să se grăbească să sune la astfel de numere, ci să verifice autenticitatea citației direct la sursă. De asemenea, ei pot depune plângere pentru tentativă de înșelăciune, conform unui reprezentat al Poliției, citat de Adevărul.ro.

Citește și: 

Beyonce și Jay-Z, incident în timpul unui concert. Ce s-a întâmplat cu artiștii

Andra, jurat la Vocea României: “Abia aștept să ajung pe scaunul de antrenor”

Sursă foto: 123rf.com

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!