Mirela Retegan invită copiii la film

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Miercuri, 02 octombrie 2019, 15:19
Joi, 9 noiembrie, începe a noua ediție a festivalului de film pentru copii, KINOdiseea 2017. Acesta este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est și adună anual peste 10.000 de participanți. Anul acesta, Kinodiseea are și un ambasador, și anume Mirela Retegan, fondatoarea fenomenului Gașca Zurli. Iată ce declară Mirela despre filmele pentru copii.

„Iubesc filmele, le ador mai bine zis. Mi se pare extraordinar că trăim vremuri în care se organizează un festival de film pentru copii. E nemaipomenit pentru ei să aibă o asemenea ocazie. O șansă minunată să descopere, alături de părintii lor, lumea văzută prin camera de filmat. Când eu eram copil, filmele erau puține în cinema, iar cele pentru copii, și mai puține. Mi-aduc aminte că mergeam cu tata în școala generală la Cinema “Arta” din Dej și la Cinema “Republica” din Cluj. Am în minte emoțiile: Mergeam la film! Era sărbătoare!

Au fost pelicule care mi-au marcat copilăria: “Veronica” , “Pistruiatul”, “Dumbrava minunată”. Cam atât am văzut, opțiunile erau extrem de limitate. De aia spun că trăim vremuri fericite. Copiii noștri au parte de un festival dedicat lor. E atât de important pentru ei să vadă filme cât mai multe, cât mai diverse, de peste tot din lume, filme care le deschid apetitul pentru artă, filme care îi ajută să înțeleagă mai bine viața. Vă astept la film!”

Mirela Retegan a acceptat cu bucurie propunerea organizatorilor Festivalului KINOdiseea, mărturisind că se alătură acestui eveniment fără ezitare, mai ales pentru că împărtășește o misiune comună: aceea de a îmbina educația cu distracția. Ea va participa alături de „Gașca Zurli” la evenimente organizate în cadrul KINOdiseea 2017 și îi va îndemna pe cei mici să vină în sălile de cinema.

Timp de opt ani, Festivalul KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, pe 9 noiembrie, ora 19:00, cu unul dintre cele mai premiate filme ale anului, în festivalurile de film dedicate publicului tânăr – Inima în Braille/ Heartstrings, în regia lui Michel Boujenah.

Mai multe detalii despre filmele din competiție și programul festivalului, pe site-ul www.kinodiseea.ro/.

Acces și bilete la KINOdiseea 2017

La proiecțiile de la 10:00 și 12:00, de luni până vineri de la Cinema Eforie, Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Pro, intrarea este liberă. La toate proiecțiile din cortul KINOdiseea și Sala Multimedia a Muzeului Grigore Antipa, intrarea este de asemenea liberă. Rezervările se pot face pe site-ul festivalului.

Pentru celelalte proiecții de seară și din weekend, biletele sunt puse în vânzare pe www.eventbook.ro/program/kinodiseea la prețul de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți. Toate grupurile școlare (mai mult de 5 persoane) se bucură de intrare liberă, în urma unor rezervări prealabile pe site-ul festivalului sau la adresa rezervari@kinodiseea.ro.

Sursa foto: PR Kinodiseea

S-ar putea să te intereseze și:

Filme de văzut la cinema în noiembrie 2017

Cum te-au influențat poveștile cu Cenușăreasa și filmele cu Carrie Bradshaw în alegerea pantofilor

 

Îți recomandăm și topul celor mai frumoase filme pentru copii în limba română

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!