Pro şi contra legalizării prostituţiei în România

De Nicoleta Galeteanu pe

Monica Tatoiu: „Măsura oferă protecţie femeii”

În opinia Monicăi Tatoiu, Biserica nu ar trebui să se amestece în procesele care ţin de chestiuni laice.

Deşi nu împărtăşeşte ideile „aberante” ale consilierului Lăzăroiu, politicianul ne explică avantajele legii, al cărei scop prioritar nu este de a reglementa un serviciu care se face la negru, ci acela de a diminua răspândirea bolilor cu transmitere sexuală, în lipsa cronică de educaţie.  

Totodată, legea ar permite, mai spune politicianul, sancţionarea traficului cu carne vie şi contrabanda cu droguri, iar avantajul major este tocmai protejarea femeilor faţă de grupurile mafiote, pentru că „trista realitate ne arată că femeile ajung marfă sigură pentru peşti.”

„Argumentele domnului Lăzăroiu nu au legătură cu realitatea. În lipsa unei comunicări de calitate, domnul Lăzăroiu a bătut câmpii.”

Tot privitor la analiza făcută de consilierul prezidenţial, Monica Tatoiu are şi o explicaţie: „oamenii care au frustrări sexuale se manifestă radical în probleme legate de sexualitate.”

Ilinca Vandici: „Legea ar stimula adulterul”

Întrebată despre această măsură politică, Ilinca Vandici crede că „am ajuns prea departe dacă politicienii s-au gândit tocmai acum, după secole de existenţă, la această problemă”.

„Nu sunt de acord cu legalizarea prostituţiei pentru că ar stimula adulterul. Pe de altă parte, dacă ţinem cont că prostituţia se practică oricum, sub spectrul legalizării, măcar s-ar desfăşura sub vizarea persoanelor atestate.”

„Dar nu ştiu ce avantaje financiare ar putea să aducă, pentru că persoanele care practică meseria, o vor face la negru ca şi până acum”, concluzionează Ilinca Vandici.

O lege controversată care a născut şi va naşte în permanenţă controverse. După ce am aflat ce cred persoanele publice din România despre această lege, acum te invităm la dezbatere!

Tu eşti pro sau contra legalizării prostituţiei în România?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2